Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP'den Tanju Özcan kararı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın af talebini kabul etti.

        Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan da, "Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Tahsin Mert Karagöz'den aldım. Baba Evi’ne döndüm. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Parti Meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.

        "YUVAMA GERİ DÖNDÜM"

        Özcan, yuvasına döndüğünü belirterek, "Ben gözlerimi neredeyse bu partide açtım. 22 yaşından bu yana CHP'nin her kademesinde görev yaptım. Tabi bu kararla birlikte sayın genel başkanımız ve yeni ekibinin değişim konusunda da ne kadar kararlı olduğunu toplum da görmüş oldu. Bu anlamda sayın genel başkanımıza, bu kararı veren Parti Meclisi üyelerimize ve yine işi bu noktaya getiren Sayın Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz'e şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bu dönemde daha da başarılı olacağız. İnşallah siyasi sebeplerle partinin dışında kalmış olan arkadaşlarımızın dönüşü de gerçekleşir. Daha büyük bir aile olarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

        ADAYLIK BAŞVURUSU

        Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, adaylık başvurusunu yarın ya da evraklarını hazır ettiği en kısa zamanda gerçekleştireceğini kaydetti. Bir basın mensubunun sorduğu, "Partiye dönük çok sert eleştirileriniz olmuştu. Ankara'ya kadar yürümüştünüz, bir eylem yapmıştınız. O eleştirilerinizin gerekçeleri değişim ile birlikte ortadan kalktı mı?" sorusuna Özcan, "Ben önce değişim genel başkandan başlaması gerektiğini söylüyordum. Kurultay delegelerimiz de benim gibi düşündüler. Sonuç itibariyle de bir genel başkan değişimi ile gençleşmiş bir PM ve MYK değişimi ile de devam ediyor. Benim geriye dönüşüm de bu kapsamda bana göre değerlendirilmeli. Geçmişte söylediklerim, eleştirilerim eski yönetim ile ilgiliydi. Bunlar tabi kişisel sebeplerden kaynaklanan eleştiriler değildi. Artık ben geriye doğru bakmıyorum ileriye doğru bakmaktan yanayım. O yüzden geçmişte söylediklerim ve yaptıklarım ile ilgili bugün bir değerlendirme yapmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

        "KILIÇDAROĞLU İLE KİŞİSEL BİR HUSUMETİM OLMADI"

        Kılıçdaroğlu ile görüşebileceklerini söyleyen Özcan, "Benim zaten itirazlarım ilkeseldi kendi açımdan. Dolayısı ile Sayın Kılıçdaroğlu ile kişisel bir husumetim hiçbir zaman olmadı ama ilkesel değerler üzerinden ve siyasal söylemler üzerinde çelişkilerimiz oldu. Onun dışında şurada görsem herhangi saygıda, sevgide bir kusurda bulunmam" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ