Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Açılış Programı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

        "Türkiye olarak kardeşliğimizin gereğini yerine getirerek 30 yılı aşkın süredir Arnavutluk'un sosyal ve ekonomik kalkınmasına her türlü desteği verdik.

        Sizlere son olarak 23 Aralık'ta Türkiye tarafından inşa edilen konut projesinin temel atma töreninde hitap etme fırsatım olmuştu. Depremler kapsamında Arnavutluk'un A ve B planlarının yanı sıra yanımızda Türkiye var denilmişti. Biz de Arnavut kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermiştik.

        "3 AYDA İNŞA EDİLMESİ HUSUSUNDA KARARIMIZI AÇIKLAMIŞTIK"

        REKLAM

        Bugün de Arnavutluk'un sağlık altyapısına katkı sağlayacak Dostluk Hastanemizin açılış törenine birlikte icap ediyoruz. Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını bir adım daha ileri taşıyarak stratejik ortaklığımızı resmileştirmiştik. Arnavutluk'ta 150 yataklı hastanenin 3 ayda inşa edilmesi hususundaki kararımızı açıklamıştık.

        Hamdolsun bugün Arnavut kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. 70 milyon Avro'ya mal olan hastanemiz toplam 50 bin metrekarede 6 ameliyathane, 6 poliklinik, 20 yoğun bakım, 130 servis yatağı ile Arnavut kardeşlerimizin hizmetine hazır hale getirilmiştir.

        "KENDİ ÇIKARLARI İLE HAREKET EDENLER YANILGI İÇİNDELER"

        Hastanede 56 Türk, 331 Arnavut sağlık personeli omuz omuza hizmet vereceklerdir. 5 kişilik sağlık ekibimiz dün itibariyle göreve başlamıştır. Arnavutluk başta olmak üzere Balkanların barış, huzur, istikrar ve kalkınması için çaba harcıyoruz. Türkiye'yi tehdit gibi görenler sadece kendi çıkarları için hareket ederek büyük bir yanılgı içine düşüyor.

        Milletim ve şahsım adına, ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın yeni bir nişanesi olacak Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nin tüm Arnavutluk halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ