Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika! Fed faiz kararını açıkladı! Göstergelerde ciddi revizyona gidildi - Para Haberleri

        Fed faiz kararını açıkladı. "Ortalama enflasyon" hedeflemesinin açıklandığı toplantının ardından gerçekleşen ilk kararda faizler yine değişmedi.

        Noktasal tahminlere göre 2023 yılına kadar faizlerde artış beklenmezken yüzde 2 enflasyon ve istihdamda azami seviye yakalanana kadar faizlerin sıfıra yakın tutulacağı belirtildi.

        Fed'in 2020 için haziran ayındaki yüzde 6.5 daralma tahmini yüzde 3.7'ye revize edilirken, 2021 ve 2022 yılları için yüzde 5 ve 3.5 olan büyüme beklentisi de sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 3'e düşürüldü.

        İşsizlik tarafında 2020 için yüzde 9.3 olan beklenti 7.6'ya çekilirken, 2021 ve 2022 beklentileri de 1 puan aşağı çekildi. Uzun vadeli medyan işsizlik beklentisi ise yüzde 4.1'de tutuldu.

        REKLAM

        Fed'in karar metninde ABD ekonomisinde gidişatın virüse olduğu ve varlık alımlarına mevcut hızda devam edileceği yinelendi.

        Kararın ardından piyasalarda radikal bir tepki olmazken, euro cephesinde kısmi bir düşüş görüldü. Dolar/TL 7.50 bandındaki hareketini sürdürüyor.

        Kredi akışının devam etmesini sağlamanın hayati önem taşıdığına dikkat çeken Fed Başkanı Powell, iyileşme için mali teşvikler ve parasal desteğin sürmesi gerektiğini dile getirdi.

        Fed Başkanı, "Varlık alımlarında gerektiğinde ayarlamaya gitmeye hazırız." dedi ve esneklikle uygun olan her şeyin yapılacağını belirterek, bankanın "politika araçlarını ayarlaması için pek çok yol olduğunu" ifade etti.

        Fed'in para politikası duruşunu uygun şekilde ayarlayacağını söyleyen Powell, para politikasının finansal istikrar konusunda ilk savunma hattı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

        Powell, mali politika eylemlerinin şimdiye kadar kritik fark yarattığını söyledi. "Açıklamamızdaki değişiklikler uzun vadeli taahhüdümüzü netleştirdi." diyen Powell, "Azami istihdama yaklaştıkça enflasyonun geri geleceğine inanıyoruz." diye ekledi.

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        App Store

        Google Play

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ