Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar durduruldu! 25 Ocak 2022 bugün İstanbul Havalimanı hangi uçuş seferleri iptal oldu?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Havalimanına giden yolların olumsuz hava koşullarından dolayı kapanması nedeniyle terminalde kalan yolcular, hava yolu şirketlerinin bilet satış ofisleri, kontuar ve danışma noktaları önünde yoğunluk oluşturdu.

        Bazı yolcuların koltuklarda dinlendikleri ya da uyudukları görüldü. Normal zamanlarda yoğunluk yaşanan pasaport noktalarının ise bu sefer boş olduğu gözlendi.

        SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN UÇUŞLAR DEVAM EDİYOR

        İstanbul'da olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle seferlerin yüzde 15 azaltıldığı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuşlar devam ediyor.

        Sabiha Gökçen'de yurt içi ve yurt dışı uçuşlar seyrekleştirilerek sürüyor.

        İGA: TAHLİYE İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, aprondaki uçaklarda bekleyen tüm yolcuların tahliye işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.

        Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı uçuşların saat 04.00'e kadar durdurulduğunu duyuran İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, apronda bulunan uçaklarda kalan yolcuların tahliye işlemlerini gerçekleştirdi.

        İGA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "An itibarıyla İstanbul Havalimanı'nda tüm yolcularımızın tahliye işlemleri tamamlanmıştır." denildi.

        İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UÇUŞ YASAĞI 13.00'E KADAR SÜRECEK

        İstanbul Havalimanı pistlerindeki kapalılık durumu bugün saat 13.00'e kadar uzatıldı.

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, ​​​​​​​Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak olup, kapalılık durumu 25 Ocak saat 13.00'a kadar uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.

        ATATÜRK HAVALİMANI DA KAPATILDI

        Kargo ve genel havacılık seferlerinin gerçekleştiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, yoğun kar yağışı nedeniyle saat 04.00'a kadar uçuşlarının durdurulduğu açıklandı.

        Konuyla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı 05/23 pistinin saat 25 Ocak 04.00'a kadar kapalı olduğuna dair NOTAM yayımlanmıştır" denildi.

        THY: BUGÜN 04.00'DE KADAR DURDURULDU

        THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurma kararı aldık" ifadelerine yer verdi.

        KARGO TERMİNAL ÇATISI ÇÖKTÜ

        Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’nda kargo terminal çatısı yoğun kar nedeniyle çöktü.

        REKLAM

        Konuya ilişkin THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından yapılan açıklama şöyle:

        “İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo’ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ