Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika deprem haberleri: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! Az önce deprem mi oldu, nerede ve kaç büyüklüğünde?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İzmir'de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre, saat 08.19'da, merkez üssü Ege Denizi Kuşadası açıklarında bir deprem kaydedildi.

        MANİSA VE AYDIN'DA DA HİSSEDİLDİ

        DHA'da yer alan habere göre yerin 8.51 kilometre derinliğindeki meydana gelen deprem, İzmir'in yanı sıra Aydın ve Manisa'da da hissedildi.

        OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

        REKLAM

        Kısa süreli endişeye neden olan depremde ilk belirlemelere göre AFAD tarafından yapılan açıklamada herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ekipler, bölgede saha çalışmalarını sürdürüyor.

        İZMİR VALİLİĞİ: BİLDİRİLEN BİR OLUMSUZLUK YOK

        AA'da yer alan habere göre İzmir Valisi Süleyman Elban, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada İzmirlilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak saat 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremle ilgili Valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur" ifadesini kullandı.

        NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

        Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de meydana gelen deprem hakkında, "Kuşadası Körfezi’nde 5,1 deprem oldu. Bu körfez kuzey ve güney sınırları boyunca normal faylarla sınırlı. Bu fayları KD-GB uzanımlı kesen doğrultu atımlı fay sistemleri de var. Deprem kuzey kenara yakın ve olasılıkla normal fay üzerinde" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ