Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya TIME, "Dünyanın en etkili 100 kişisi" listesini açıkladı! TIME listesinde kimler var, TIME listesinde yer alan Türkler hangileri?

        TIME dergisinin editörleri ve okurlarının oylarıyla belirlenen 'en etkili 100 kişi' listesi açıklandı.

        Bilim, sanat, iş, siyaset ve spor dünyasından isimlerin yer aldığı listede Haluk Levent, Özlem Türeci ve Uğur Şahin de yer aldı.

        ABD Başkanı Joe Biden, Hazine Bakanı Janet Yellen, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska, milyarder Elon Musk, futbolcu Leo Messi ve Kylian Mbappe, oyuncu Jennifer Coolidge ile Michael B. Jordan da listedeki ünlü isimler arasında yer aldı.

        "HALUK LEVENT UMUDUN SEMBOLÜ"

        'İkonlar, Titanlar, Sanatçılar, Liderler ve Yenilikçiler' başlıkları altında değerlendirilen listede Haluk Levent'e 'ikonlar' kısmında yer aldı. Haluk Levent'in metnini ise Elif Şafak kaleme aldı.

        REKLAM

        Yazıda 6 Şubat'ta 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlere dikkat çeken Şafak, "Eğer 'ses yok' ifadesi umutsuzluğun sembolüyse, Haluk Levent de umudun sembolüdür" diye konuştu.

        Şafak Levent'in yardım kuruluşu AHBAP'a da değinerek "Rock yıldızı, kâr amacı gütmeyen Ahbap kuruluşu aracılığıyla yorulmak bilmeden hayır işleri yapıyor. Türkiye'de göz önünde olmak son derece zordur ama Levent çok sevilen ve çok güvenilen biridir. İlkeli biri, köprü kurucu, bir şifacı ve kocaman yürekli bir sanatçı. Giderek atomize olan bir dünyada, insanların kendilerini gerçekten önemseyen ve susturulmuş seslerini duyan bir dostları varmış gibi hissetmelerini sağladı" dedi.

        Ancak listede yer alan Haluk Levent kısa süre sonra Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Levent, ödülü reddettiğini ve ABD'ye gitmeyeceğini açıkladı.

        "JOE BIDEN'IN GÖREVİ REKOR KIRMAK OLACAK"

        Joe Biden'ın yazısında ABD Başkanı için "İkinci dönem için iddiasını ortaya koyarken Biden'ın görevi bu rekoru kırmak olacak" denildi.

        Yazıda şu ifadelere yer verildi:

        "Joe Biden Amerikan halkına karşı bahse girmenin asla iyi bir fikir olmadığını söylemeyi sever. İlk özel kalem müdürü Ron Klain ise farklı bir görüşe sahip: "Joe Biden'a karşı bahse girmek asla iyi bir fikir değildir." Muhtemel bir seçim kampanyasına hazırlanırken, Biden kalabalık bir başarı karnesi var: iklim değişikliğiyle mücadele için yüz milyarlarca dolar; Medicare sahipleri için yıllık ilaç maliyetlerinin sınırlandırılması; yollara, köprülere ve geniş bant erişimine tarihi yatırımlar; ilk Siyah kadını Yüksek Mahkeme'ye taşımak; bir neslin ilk silah kontrol yasasını geçirmek ve yargıya rekor atamalar. Afganistan'dan askerlerin çekilmesinden altı ay sonra müttefikleri Ukrayna etrafında toplayarak Amerika'nın dünya sahnesindeki konumunu yeniden güçlendirmesinden bahsetmiyorum bile. Biden için ironi şu ki, başarılarının çoğu, seçmenlerin 2024'te söz sahibi olmasından yıllar sonrasına kadar tam olarak hissedilmeyecek. İkinci dönem için iddiasını ortaya koyarken Biden'ın görevi bu rekoru kırmak olacak."

        OLENA ZELENSKA'NIN ÖNSÖZÜNÜ JILL BIDEN KALEME ALDI

        Geçtiğimiz yıl Zelenskiy TIME 'Yılın Kişisi' seçilirken, bu yılki 100 listesinde eşi Olena Zelenska yer aldı.

        Zelenska'nın metnini ise ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden kaleme aldı.

        Jill Biden açıklamasında Zelenska için "Ukrayna halkı için bir savaşçı olmayı beklemiyordu ama bu çağrıya özverili bir cesaretle cevap verdi" dedi.

        REKLAM

        Biden ayrıca "First Lady ile geçen Anneler Günü'nde, Rusya'nın saldırganlık savaşının başlamasından sadece birkaç ay sonra, ülkesinin sınırına yakın küçük bir kasabada tanıştım. İçgüdüsel olarak kucaklaştık. Gülümsemesinin gerginliğinde, taşıdığı ağırlığı görebiliyordum: düşen bombaların sarsıntısıyla kaybolan uyku, asla unutamayacağı vahşet hikayeleri. Ancak gözlerinde, halkını tanımlayan şiddetli kararlılık ve haysiyet vardı. Ailesini alıp kaçabilirdi. Hangi anne onu suçlayabilirdi ki? Ama o kalıyor. Kalıyor çünkü özgürlük ve demokrasi savunucuları hak ediyor. Kalbinin ve umudunun en büyük zorbayı bile küçük gösterebileceğini dünyaya göstermek için kalıyor. Çocukları için, onların ve tüm Ukraynalıların geleceği için kalıyor. Olena Zelenska bir anne. Koruyucu. Ulusunun gururu. Sevdiği insanlar için bir umut ışığı" diye ekledi.

        "MESSI GELECEK NESİLLERE İLHAM VEREBİLİR"

        Ünlü Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin tanıtımını ise tenisi geçtiğimiz aylarda bırakan efsane sporcu Roger Federer yaptı.

        Federer Messi'ye yönelik yazısında "Gol rekorlarını ve kazandığı şampiyonlukları burada anlatmaya gerek yok. Benim için 35 yaşındaki Messi'de öne çıkan şey, uzun yıllar boyunca istikrarlı bir şekilde büyümesi. Bunu başarmak ve sonra da sürdürmek çok zor. Kariyerim henüz sona erdi. Şimdi biz sporcuların ne kadar büyük bir yük taşıdığımızı anlıyorum. Messi gibi bir futbolcu hem dünyaca ünlü bir kulübü hem de çok tutkulu bir ülkeyi temsil ettiği için bu ağırlık muhtemelen daha büyük hissediliyor. Arjantin'in Dünya Kupası zaferi muhteşemdi. Milyonlarca taraftarın kutlama yapmak için Buenos Aires sokaklarına dökülmesi, tüm dünyanın tanık olduğu muhteşem bir spor anıydı. Futbolu takip etmeyenler bile dünyanın en popüler oyununun gerçek etkisini fark etmiş olmalı. Büyürken Diego Maradona ve Gabriel Batistuta en sevdiğim Arjantinli oyunculardı. İkisiyle de tanışacak kadar şanslıydım. Bana ilham verdiler. Şimdi Messi gelecek nesillere ilham verebilir" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ