Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA | Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den flaş açıklama: Batı barış müzakeresine yeterince dahil olmadı - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’da eşi benzeri görülmemiş kayıplar yaşadığını belirterek, “Bu, Rus ordusuna on yıllardır vurulan en büyük darbedir. Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir.” dedi.

        Zelenskiy, düzenlediği basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

        Rus ordusunun Kiev’e girme ihtimalini değerlendiren Zelenskiy, “Şu anda Rusya mobilize ettiği binlerce askeri ve tankıyla gelirse Kiev’e girecekler. Biz bunu anlıyoruz. Eğer halı bombardımanı yaparak bu bölgenin tüm tarihi hafızasını, Kiev Knezliği ve Avrupa tarihini silmek istiyorlarsa Kiev’e girecekler.” diye konuştu.

        Zelenskiy, Rusya’nın bu durumda Ukrayna topraklarında asla bir “dost” bulamayacağına işaret ederek, “Amaç buysa buyursunlar gelsinler. Ancak bu durumda düşmanın bu topraklarda kendi başına, bizsiz yaşaması gerekecek, aramızda kesinlikle arkadaş bulamayacaklar.” dedi.

        Rus ordusuna önemli zararlar verdiklerinin altını çizen Zelenskiy, “Rusya Ukrayna'da eşi görülmemiş kayıplar yaşadı. Bu, Rus ordusuna on yıllardır vurulan en büyük darbedir. Savaşın başlamasından bu yana düşmanın 31 tabur-taktik grubu etkisiz bırakıldı. Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir.” ifadelerini kullandı.

        13 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

        Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, Ukrayna'nın bazı şehirlerinden yaklaşık 13 bin kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

        Bu sayı önceki gün tahliye olanların neredeyse iki katı.

        Başbakan yardımcısı, Rus ordusu kuşatması altındaki Mariupol kentinden bugün de kimsenin tahliye edilemediğini açıkladı.

        MELİTOPOL BELEDİYE BAŞKANI'NIN KAÇIRILDIĞINI DOĞRULAMIŞTI

        Zelenskiy, dün Telegram kanalında yayınladığı video mesajında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş süreciyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

        REKLAM

        Rus askeri güçlerinin, Melitopol Belediye Başkanı Ivan Fedorov'u kaçırdığına dikkati çeken Zelenskiy, "Melitopol Belediye Başkanının kaçırılması, Ukrayna'daki kent ve halka sadece değil, demokrasiye karşı işlenen bir suçtur. Demokratik ülkelerdeki halkın yüzde 100'ü bunu öğreneceğinden eminim." demişti.

        Rusya'nın eylemlerini DEAŞ terör örgütünün eylemleriyle kıyaslayan Zelenskiy, "Tüm Ukrayna, Herson, Berdyansk ve diğer kentler olduğu gibi Melitopol'ün de işgalcilere teslim olmadığını gördü." şeklinde konuşmuştu.

        Ukrayna'daki sivillerin güvenli bölgelere tahliye sürecine değinen Zelenskiy, Rus birliklerinin, insani yardım koridorlarının çalışmasını engellediğini belirterek "Buna rağmen, bugün Enerhodar, Buça, Hostomel ve Kozaroviçi kentlerinde 7 bin 144 kişi kurtarıldı. Bu, yarın, bir sonraki gün Ukraynalıların kuşatılmış yerlerden tahliyesini organize etmek için nedendir. Bunu yapacağız." demişti.

        "UKRAYNA MÜZAKEREYE HAZIR AMA TESLİM OLMAYACAK"

        Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları devam ederken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba'dan yeni bir açıklama geldi. Kuleba, Ukrayna'nın müzakereye hazır olduğunu belirterek, "Ukrayna, Rusya tarafından başlatılan savaşı sona erdirmek için müzakere etmeye hazır ancak teslim olmayacak. Herhangi bir ültimatomu da kabul etmeyecek" ifadelerini kullandı. Kuleba, çok sayıda sivil can kayıpları olduğuna değinerek, "Ukrayna'nın daha fazla savaş uçağı olması durumunda sivil hayatlar kurtarılacak" dedi.

         Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü
        Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü Haberi Görüntüle
         Rus işgalinde 17. gün
        Rus işgalinde 17. gün Haberi Görüntüle
         ABD'den nükleer açıklaması
        ABD'den nükleer açıklaması Haberi Görüntüle
         İşte savaşın kahreden yüzü! Burası Donetsk!
        İşte savaşın kahreden yüzü! Burası Donetsk! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ