Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: Gaziantep'te 3 yaşındaki Lina'yı öldürüp derin dondurucuya koydular! Lina Nazlı Erbay cinayetinde yürek sızlatan detay - Günün Haberleri

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp 2 kızını aramak için bir televizyon kanalında canlı yayına katılan anne M.İ. ve eski kocası A.E.'nın verdikleri bilgiler doğrultusunda soruşturma başlattı.

        "ÇOCUĞUMU ALIKOYDULAR" İDDİASI

        DHA'da yer alan habere göre televizyon programına Gaziantep'ten katılan anne M.İ., kendisine fuhuş yaptıran çocukluk arkadaşı ve sevgilisinin, çocuklarını alıkoyduğunu iddia etti.

        DERİN DONDURUCUDA ÖLÜ BULUNDU

        Bu sırada canlı yayına telefonla katılan komşusu, M.İ.´nin bir buçuk yaşındaki küçük kızı Naime'nin kendisine bırakıldığı bilgisini paylaştı.

        Haber alınamayan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay ise ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin Seyrantepe Mahallesi´ndeki bir işletmeye düzenlediği operasyonda derin dondurucunun içinde ölü olarak bulundu.

        DARP EDİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ

        Darp edilerek öldürüldükten sonra derin dondurucuda saklanan çocuğun cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu otopsi merkezine getirildi.

        DİĞER KARDEŞ DEVLET KORUMASINDA

        Alıkonulduğu belirtilen 1.5 yaşındaki diğer çocuk Naime'nin ise sağlığının iyi olduğu ve devlet korumasına alındığı öğrenildi.

        ÜÇ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        AA'da yer alan habere göre polis ekipleri yürek sızlatan cinayetle ilgili yaptıkları araştırma sonucu şüpheliler K.A., M.A. ve M.T gözaltına aldı.

        İfadeleri alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından zırhlı araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gaziantep'te çocuk cinayeti haberleriyle ilgili erişim engeli ve yayın yasağı getirilmesi için savcılığa başvuruldu ve adli süreci takip ederek suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olunacağını bildirdi.

        Bakanlıktan, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan "Gaziantep'te vahşet: 3 yaşındaki kız çocuğunu öldürüp derin dondurucuda sakladılar" başlıklı haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

        Açıklamada, olayın öğrenilmesinin ardından Bakanlık tarafından ivedilikle ilgili kurumlarla iletişime geçilip, araştırma yapıldığı ifade edilerek "2021 doğumlu C.N.E. isimli çocuğun ise koruma altına alındığı" bilgisine yer verildi.

        Konuyla ilgili adli makamlarca gerekli işlemlerin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bakanlık olarak adli süreci takip ederek suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak konuyla ilgili haberlere erişim engeli ve yayın yasağı uygulanması için Cumhuriyet Savcılığına başvurmuş bulunmaktayız."

        3 ZANLIDAN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Gözaltına alınan K.A, M.A. ve M.T, emniyetteki işlemlerin ardından zırhlı araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden K.A. savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. M.A. ve M.T. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ