Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa BATTI! Son dakika Bartın'da kuru yük gemisi battı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Güner yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterin Samsun'dan bölgeye hareket ettiğini söyledi.

        AA'da yer alan habere göre, olumsuz hava şartlarında uçuş yapabilirse kalan mürettebatın kurtarılacağını bildiren Güner, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Fatih Gemisi'nin de yolda olduğunu kaydetti.

        Güner, 6 mürettebatı sağ olarak bota aldıklarını vurgulayarak, "Ölen 3 kişiden birinin cansız bedenine ulaştık. Diğer 3 mürettebatın da kayalıkların olduğu bölgede hareketsiz görüldüğü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

        KURTARILAN 6 PERSONELİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

        Sahil Güvenlik botlarıyla Bartın Limanı'na getirilen ve ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 gemi personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        Bu arada, çalışmalara katılan ve hipotermi nedeniyle rahatsızlanan bir sahil güvenlik personeli de 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası hastanede tedavi altına alındı.

        Milli Savunma Bakanlığı da, "Bartın İnkumu açıklarında batan Panama bandıralı kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan bir fırkateyn görevlendirildi" açıklamasında bulundu.

        BATMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Geminin batma anı ise başka bir gemideki mürettebat tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, su alan geminin ortadan ikiye ayrıldığı ve sulara gömüldüğü anlar yer aldı. Kurtarma çalışmaları sırasında Sahil Güvenlik botunun dalgalarla mücadelesi de cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

        SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "17 Ocak 2021 tarihinde saat 12.35’de rotası Gürcistan’dan Bulgaristan’a olan ve Bartın İli demir sahasında demirli bulunan Palau bayraklı bir ticari geminin su alarak battığı ihbarının alınması üzerine olay mahalline derhal 1 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi görevlendirilmiş, şu ana kadar yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 6 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

        Kurtarılan şahıslardan alınan ilk bilgiler doğrultusunda gemide toplam 12 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 6 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

        KURTARILAN 6 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

        Kazadan kurtarılan 1’i Rus, 5'i Ukrayna vatandaşı toplam 6 kişinin Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        Hastanede tedavi altına alınan yaralıların isimleri belli oldu. Krinov Nikolaii 44 yaşında Rusya vatandaşı, Hennadii Kravchenko 24 yaşında Ukrayna vatandaşı, Vladslav Zaterka 20 yaşında Ukrayna vatandaşı, Oleksadr Perkaty 51 yaşında Ukrayna vatandaşı, Vitali Merezhko 35 yaşında Ukrayna vatandaşı ve Vitali Kachur 23 yaşında Ukrayna vatandaşı olduğu öğrenildi.

        İHA'nın haberine göre, yaşanan olayın ardından Bartın Valisi Sinan Güner, yaralıları hastanede ziyaret etti. Vali Güner, hastanede yaralıların son durumları hakkında bilgi alarak yaralılarla bir süre sohbet etti. Vali Güner yaralılardan biriyle konuştuğu diyaloğu anlattı. Güner, “Şimdi bir iletişim kurabildik kendilerinin kurtulmasından memnuniyetlerini ilettiler. Şuanda 6 kazazede var. Büyük bir dalga gemiyi ikiye ayırdı, diyor. 12 kişiydik 6’mız burada iyiyiz, bizi kurtaran ekiplere teşekkür ediyoruz” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ