Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika! Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız

        İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den, General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilk tepki geldi. Hamaney, "Süleymani'nin katillerini sert bir intikam bekliyor" açıklamasında bulundu.

        Hamaney, Süleymani'ye yönelik suikastın ABD ve İsrail'e yönelik direnişi ikiye katlayacağını vurgularken, "Tüm düşmanlar bilmeli ki direniş cihadı iki kat motivasyonla sürecek, kutsal savaşta savaşçıları kesin bir zafer bekliyor" ifadelerini kullandı.

        Hamaney, 'direnişin uluslararası yüzü' olarak tanımladığı Süleymani için İran'da 3 günlük yas ilan edildiğini ifade etti.

        RUHANİ'DEN 'KARARLILIK' AÇIKLAMASI

        İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, Süleymani'nin ölümünün ardından ülkesinin ABD'ye karşı direnişinin daha da kararlı hale geleceğini vurguladı.

        Ruhani, "Süleymani'nin şehit edilmesi İran'ın Amerikan yayılmacılığına karşı direnişini daha kararlı hale getirecek. Hiç şüphe yok ki İran ve özgürlük arayan diğer ülkeler Süleymani'nin intikamını alacak" dedi.

        İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, Irak'ın başkenti Bağdat’ta Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’i hedef alanABD saldırısını değerlendirmek amacıyla olağanüstü toplandı.

        PROTESTO ETTİLER

        İran devlet televizyonu, ABD'nin Tahran'daki çıkarlarını temsil eden İsveç Elçiliği'ne Süleymani'nin ölümü nedeniyle protesto notası gönderildiğini duyurdu.

        Habere göre İran Dışişleri, İsveçli bir diplomatı bakanlığa çağırarak protesto notası verdi.

        İran Savunma Bakanı Emir Hatemi ise, ABD saldırısına yönelik tepkisini, "Tahran, Süleymani suikastı için ezici bir intikam alacak" şeklindeki sözleriyle gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ