Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: İngiliz perakende devi Debenhams, 50 mağazasını kapatacak - İş-Yaşam Haberleri

        Debenhams’tan yapılan açıklamada, şirketin son bir yıl içerisinde 491,5 milyon sterlin zarar ettiği, bu nedenle 50 mağazasını kapatmaya karar verdiği belirtildi.

        REKLAM

        Kapatma kararının, 4 bin çalışanın işini kaybetmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilenDebenhamsÜst Yöneticisi (CEO) Sergio Bucher, şirketin, finansal performansının iyi olmadığı mağazalara ilişkin bazı zor kararlar alması gerektiğini belirterek, "Kapatılma kararı verilen bazı mağazaların performansları iyi. Buna rağmen biz bu mağazaların gelecek yıllarda karlı olacağını düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

        Debenhams, geçen yıl 59 milyon sterlin kar etmişti.

        İngiltere'de, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış sürecine ilişkin belirsizlikler nedeniyle sterlinde yaşanan değer kaybı, alım gücündeki düşüş, artan enflasyon ve tüketici alışkanlıklarında elektronik ticarete kayan değişim çok sayıda perakende zincirinin son dönemde finansal sorunlarla karşılaşmasına neden oluyor.

        Debenhams, Kuveyt merkezli Alshaya Grubu'nun Türkiye yatırımı olan Shaya ile Türkiye'ye de gelmiş ancak Cevahir Alışveriş Merkezi ve Mall of İstanbul'daki iki mağazasını da geçen sene kapatmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ