Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Son dakika: İşte Süper Lig fikstürü! Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon fikstürü çekildi! Derbi tarihleri belli oldu! - Spor Haberleri - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun fikstür çekimi gerçekleştirildi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan törende ağustosun ilk haftasında başlayacak ve 29 Mayıs'ta sona erecek yeni sezonun fikstürü belli oldu.

        1. HAFTA MAÇLARI

        Antalyaspor - Galatasaray

        Fatih Karagümrük - Alanyaspor

        Beşiktaş - Kayserispor

        Sivasspor - Gaziantep FK

        MKE Ankaragücü - Konyaspor

        Başakşehir - Kasımpaşa

        İstanbulspor - Trabzonspor

        Fenerbahçe - Ümraniyespor

        Giresunspor - Adana Demirspor

        Atakaş Hatayspor, ilk haftayı 'BAY' geçecek.

         Hafta hafta yeni sezonun fikstürü!
        Hafta hafta yeni sezonun fikstürü! Haberi Görüntüle

        DERBİ TARİHLERİ

        4. HAFTA

        Trabzonspor - Galatasaray

        8. HAFTA

        Beşiktaş - Fenerbahçe

        10. HAFTA

        Beşiktaş - Trabzonspor

        13. HAFTA

        Galatasaray - Beşiktaş

        15. HAFTA

        Trabzonspor - Fenerbahçe

        18. HAFTA

        Fenerbahçe - Galatasaray

        TFF'nin daha önce aldığı karara göre; Spor Toto Süper Lig, 5, 6, 7 ve 8 Ağustos 2022 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları 28 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

        REKLAM
        SPOR TOTO SÜPER LİG'DE YENİ SEZONUN FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

        DÜNYA KUPASI İÇİN ARA VERİLECEK

        21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren ara verilecek.

        19 TAKIMLA OYNANACAK

        Spor Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonu 19 takımla oynanacak. Süper Lig'de bu sezon Adana Demirspor, Alanyaspor, Antalyaspor, Başakşehir, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantep FK, Giresunspor, Hatayspor, İstanbulspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Konyaspor, Ankaragücü, Sivasspor, Trabzonspor ve Ümraniyespor mücadele edecek.

        İKİ HAFTA BAY GEÇİLECEK, 4 TAKIM DÜŞECEK

        Bu sezon Süper Lig'deki her takım ilk yarıda bir, ikinci yarıda bir hafta olmak üzere iki haftanı bay geçecek. Süper Lig'de 38 hafta sonunda son 4 sırada yer alan takım, Spor Toto 1. Lig'e düşecek.

        TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: ÇÖZÜM BEKLEYEN ALTI ANA KONUYU VAKİT KAYBETMEDEN HAYATA GEÇİRDİK

        Kulüp temsilcileri ve TFF yöneticilerinin hazır bulunduğu fikstür çekimi öncesi bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF yeni yönetimi olarak 16 Haziran'da göreve geldiklerini ve tam 18 gündür iş başında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

        "Ancak kısa zamanda çok önemli adımlar attık. Göreve gelmeden önce yaptığımız çalışmalarımız ve tespitlerimize göre acil çözüm bekleyen 6 ana konuyu, vakit kaybetmeden hemen hayata geçirdik. Birincisi, yabancı futbolcu uygulamasını 1 yıl aynı şekilde devam ettirme kararı aldık. 18 yaş altı 3 tane milli oyuncuyu yeni sezonda Süper Lig ekiplerine katabilecek. İkincisi, kulüp harcama limitlerine yeni düzenleme getirdik. Üçüncüsü, kangren haline gelmiş yayın ihalesini çok kısada sürede bitirerek sözleşmeyi imzaladık. Dördüncüsü, vergi borçlarında muafiyeti bu dönem için gerçekleştirdik. Beşincisi, rezerv ligi başlattık. Altıncısı, deplasman yasağını kaldırdık, yüzde 30'a kadar izin verilmesini sağladık."

        Özellikle çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını ve bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Büyükekşi, "Gündemdeki en önemli konulardan birisi de fikstürünü çekeceğimiz Spor Toto Süper Lig değerini arttırabilmek. Çünkü biliyoruz ki ligin kalitesini, marka değerini arttırırsak amaçlarımıza ulaşmamız çok daha kolay olacak. TFF olarak çok önemli hedefler koyduk. Dijitalleşmeyle ilgili önemli çalışmalarımız var. Acil çözüm bekleyen konularda önemli adımlar atacağız, lige değer katacak projeler için çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

        Süper Lig'in izlenme bilirliğini arttırabilmek için bir çok çalışma yaptıklarını ve 105 ülkede izlenme sayısı olan yayıncı kuruluşun 150 ülkede yayın yapması için bir hedef koyduklarını dile getiren Büyükekşi, şöyle devam etti:

        "Bu sayı çok önemli. Sayıyı arttırmayı arzu ediyoruz çünkü Bein Sports global bir marka ve futbol yayıncılığında uluslararası bir değer. Kulüplerimize de gelir kaynakları nasıl yapabiliriz, onun için ayrıca çalışmalar yapıyoruz. Bu projelerden biri de geçen gün açıkladığım konser projesi. Başkanlık yaptım ben de, Anadolu kulüplerinde seyirci sayılarımızın az olduğunu yaşadım. O yüzden farklı etkinliklerle seyirci sayısını ve geliri artırmak için önemli çalışmalar hedefliyoruz. Başlangıç ayağı olarak da fikstür çekimimiz onurlandıran sanatçı Göksel'e çok teşekkür ediyorum."

        "YENİ SEZONLA BİRLİKTE YENİ BİR KÜLTÜR OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

        "Süper Lig'de, başlayan yeni sezonla birlikte yeni bir kültür oluşturmak istiyoruz." diyen Büyükekşi, kadınların daha çok maça geldiği, hakemlerin değil futbol güzelliklerinin ve kalitesinin konuşulduğu bir futbol iklimi hedeflediklerini vurguladı. Büyükekşi, "Bunun içinde Fair-Play'e, güzel hareketlere prim veren anlayışımız olacak. Güzel oyunu daima desteklemek istiyoruz. Tüm kulüplerimizin de Fair-Play konusunda aynı doğrultuda hareket edeceğine inanıcım tam. Adil bir spor anlayışı sonucu ulaşılan zaferde çok büyük onur var." diye konuştu.

        Mehmet Büyükekşi, yeni sezonda her şeyin çok farklı olmasını umut ettiğini ve bunu kulüplerle birlikte başaracağını da kaydederek, fikstürün herkese hayırlı olmasını diledi.

        TFF TARİHİNDE İLK

        TFF tarihinde ilk kez bir fikstür çekimini bir kadın yaptı. Şarkıcı Göksel, takımları temsil eden topların bulunduğu kavanozun başına geçerek seçim yaptı. Fikstürde çıkan takımların yöneticileri de video izletildikten sonra sahneye çağrıldı.

        Bir şarkısını da söyleyen Göksel, "Bütün Türk kadınları adına buradayım. Güzel bir kadere, kısmete elçiyim, bu benim için onur. Umarım harika bir sezon geçiririz." dedi.

        Daha sonra çekilecek fikstür ve uygulamalarla ilgili bilgi verildi. Yeni sezon fikstüründe uygulanacak yeni kararlar şöyle sıralandı:

        - Fikstür anahtarı sezon boyu simetrik olacak, hiç bir takım sezon boyunca birbirini takip etmeyecek.

        - Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarından, aynı anda sadece iki tanesi iç sahada olacak.

        - Hiçbir takım üst üste iç saha veya deplasman maçı yapmayacak.

        - Derbilerden biri iç sahada diğeri deplasmanda olacak, üç takımdan ikisi birbiriyle oynarken diğer takım Trabzonspor'la maç yapamayacak.

        - Avrupa turnuvalarında yer alacak takımlar, ligin 1, 3, 6, 9 ve 12. haftaları arasında birbirleriyle karşılaşamayacaklar.

        - Derbiler üst üste ardışık haftalara denk gelemeyecek.

        - Hiç bir takım, 4 büyük takımla üst üste karşılaşamayacak.

        - 8 İstanbul takımından sadece 5 tanesinin içerde oynaması sağlanacak.

        - 6 farklı torba oluşturuldu. Şampiyonlar Ligi ekipleri Trabzonspor ve Fenerbahçe bir torbada, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi ekipleri bir torbada, İstanbul takımları Galatasaray ve Beşiktaş bir torbada, İstanbulspor ve Kasımpaşa bir torbada, Ümraniyespor ve Karagümrükspor bir torbada, kalan 8 takım da başka bir torbada numara çekilecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ