Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA: İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi, yönetim belirleniyor

        İYİ Parti'nin 3. Olağan Büyük Kurultayı başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tek aday olduğu kurultayda GİK ve MDK'de önemli değişiklikler bekleniyor.

        İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Meral Akşener'in kurultayın yapıldığı ATO Congresium'a gelmesiyle başladı. Kurultayda, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu divan başkanlığına, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Kadriye Ünler de başkan yardımcılığına seçildi. Daha sonra gündem gereği saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        İlçe ve il kongrelerini ocak ayı sonunda tamamlayan İYİ Parti, büyük kurultayı 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları dolayısıyla ertelemişti. Seçimin ardından sonuçları değerlendiren partinin, 24 Haziran'da yapma kararı aldığı 3. Olağan Büyük Kurultay'da Genel Başkan ile 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilecek.

        REKLAM

        "ROTAMIZ NET PUSULAMIZ MİLLET

        "Rotamız net pusulamız millet" sloganıyla düzenlenen kurultayda, genel başkanın yanı sıra 50 üyeden oluşacak Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 üyeden oluşacak Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri de seçilecek.

        Salondaki platforma kurulan büyük ekrana Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Akşener'in portresi yansıtıldı.

        Bu arada Genel Sekreter Poyraz, kurultayın 1070 delegenin katılımıyla çalışmalarına başladığını bildirdi.

        AKŞENER YENİDEN GENEL BAŞKAN

        İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçimi için oylama tamamlandı.

        ATO Congresium'da düzenlenen, Genel Başkan Meral Akşener'in tek aday olduğu kurultaya, 1350 delegeden 1070 delege katıldı.

        İYİ Parti lideri Meral Akşener, tek aday olduğu seçimlerde yeniden genel başkan seçildi. Akşener 1151 oydan 1127 geçerli oyun tamamını alarak yeniden seçildi.

        REKLAM

        Kurultayda genel başkan seçiminin ardından delege, 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu'nu (MDK) belirleyecek.

        GİK ve MDK seçiminde, blok liste yönteminin uygulanması bekleniyor.

        GİK DE BELİRLENDİ

        Kurultayda partinin Genel İdare Kurulu, blok liste ile seçildi. Akşener'in hazırladığı listede eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da yer aldı. Listede yer alan isimler şöyle:

        Uğur Poyraz, Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem, Metin Ergün, Bilge Yılmaz, Ümit Özlale, Mehmet Tolga Akalın, Sevinç Atabay, Ayfer Yılmaz, Ünzile Yüksel, Burak Akburak, Kürşat Zorlu, Ayyüce Türkeş, Ömer Karakaş, Turhan Çömez, Buğra Kavuncu, Selcen Hamşıoğlu, Dursun Çolak, Naci Cinisli, Taha Orhun Ertürkmen, Şükrü Kuleyin, Cumali Durmuş, Şükriye Sevinç Çağlayan, Mehmet Aslan, Cem Özdemir, Hayrettin Nuhoğlu, Ayşe Sucu, Hüseyin Özlük, Mustafa Veysel Güldoğan, Berna Sukas, Oktay Vural, Rıdvan Yalçın, Ali Demir, Ahmet Zeki Üçok, Alparslan Yüce, Taner Demirel, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu, Sedat Aksakallı, Ece Güner, Yetkin Öztürk, Ali Gökdemir, Erol Karapınar, İmren Tüfekçi, Orkun Kamber, Ayşen Kurt, Emin Yetim, Raşit Emir Süer, İrem Yaman, Fatih Koca.

        AKŞENER'DEN SERT MESAJLAR

        İYİ Parti lideri Meral Akşener, kurultayda konuştu. Akşener'in açıklamaları şöyle:

        REKLAM

        "Biz sadece tabelayı astık. İşte tam da bu nedenle, İYİ Parti´nin yolculuğu, aslında milletimizin yolculuğudur. Biz bugünlere, hiç de kolay gelmedik. Hatırlayın; yolumuz doğru olduğu için, nice çileye katlandık. Hedefimiz doğru olduğu için, nice engelle mücadele ettik. Davamız doğru olduğu için, nice zorluğa direndik. Sözümüz doğru olduğu için, nice iftiraya göğüs gerdik. İçimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Şahsen hiçbir düşmanım, hiçbir rakibim, beni hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri, pis iftiralara şahit oldum. Allah bunu bana gösterdi. Ama affetmeyeceğim, asla affetmeyeceğim, billahi affetmeyeceğim. Hesaplaşacağız hep birlikte. Biz bugünlere, koltuk sahibi olmak için, zengin olmak için gelmedik. Zengin olmayı hayal edenler kapı dışarı. Burada böyle bir şey yoktur. Biz bugünlere, kendi ikballerimiz için de gelmedik.

        REKLAM

        CHP'DEN 15 VEKİL KONUSU

        Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Ve 15 milletvekili istedik. Sayın Kılıçdaroğlu´na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum; ama o gün bu gündür 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin´in diyetine döndü bu iş. Seçime girdik. Ama bakın biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış hissettim. Çok çaresiz hissettim. Asla hayatımın hiçbir döneminde hissetmediğim kadar çaresiz hissettim. Çünkü savaşmadık. Ben savaşı severim. Ben mücadeleyi severim. Yapamadık. Ben kellemle top oynamayı çok severim. 28 Şubat´ta oynadım. Şu kadar umurum olmadı.

        "BİZ HARİÇ HERKES KAZANMAYI SAĞLADI"

        Ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, en çok üzen, en etkileyen ne oldu biliyor musunuz? `İstanbul seçimini biz değil, HDP kazandırdı.' 'Bilmem nerenin seçimini biz değil, HDP kazandırdı.' Sonra çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil; muhalefetin bir bölümü de muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri, tanzim edicileri tarafından da tehdit görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir. Anladım ki İYİ Parti bu milletin vicdanının su terazisidir.

        Bugün hesaplaşıyoruz. Bugün hesap veriyorum, hesap soracağım sonra. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir, hadsizlik, saygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Yerel seçimlerde herkes kazanmayı sağladı, biz hariç. İYİ Parti, bir kesim tarafından tehdit görülen, muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri tarafından tehlike görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir.

        REKLAM

        O İSİMLERE SERT TEPKİ

        Genel seçimler için 16 ilde temayül yapmışız. Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız sıra satmaktan, her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptı. Arkadaş 17'de çıkmış. Madem kurucusunuz, madem görevdesiniz bugüne kadar siz o üyenin kendisine ulamadınız, teşkilatlara ulaşmadınız da partimizi yerle bir eden, yandaş televizyonlarda bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan yerlerde partimizi iftiranın karşısında bıraktınız? Siz kim milliyetçilik siz kim Türklük kim, saygısızlar.

        Şimdi kongreye gidiyoruz. 3 hakkım var. Bir çarşaf, iki yarı çarşaf, üç blok. Bana kala kala kura kaldı. Ben kura mı çekeyim? Milletvekillerini kura ile mi belirliyim. GİK'i kura ile mi belirliyim? Saygısızlar, ne istiyorsunuz? Hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden, zarar vermeye kalkışan herkes hakkında gereğini bizzat ben yapacağım.

        Milletin verdiği kararlar karşısında mazeretler yoktur. Biz siyasetimizi şikayet üzerine değil, cesaret üzerine şekillendiririz. Ne kazanmanın sarhoşluğuna ne kaybetmenin üzüntüsünde yok oluruz. Milletin mesajını duymaktır. Milletin kararının olmadığı bir yerden sözde düşünürlerinin, sözde kanaat önderlerinin keyiflerine göre yaptıkları tanzim üzerine demokrasi inşa edilemez. Demokrasi milletle inşa edilir.

        "BİZE VERİLEN MESAJ..."

        Seçim yenilgisine ilişkin muhasebemizi yaptık. Milletimiz bizden avukatlığını yapmamızı istedi. Milletimizin helal oyları sayılara indirgendi. Projeler, kadrolar üzerinden yarışılmadı. Millete çözüm ve seçenek üretileceğine yalan, algı üretildi. Bu seçimlerde verilen mesaj; siyasetin bu çıkmazdan kurtarılmasıdır. Yeni siyasetin önünün açılmasıdır. Siyasetin geldiği çıkmazda gençlerimiz attığı tweetler nedeniyle yargılanıyor, oy tercihleri sebebiyle hırpalanıyor. Kadınlar şiddetten, tacizden, ölümden korkuyor. Bugün Türkiye'de çocuklar nitelikli bir eğitimden, kaliteli beslenmekten mahrum kalıyor. Çocuklarımız 13 yaşında evlenir mi evlenemez mi tartışmaları devam ediyor. Kira fiyatları dudak uçuklatırken kadınların başörtüsü tartışılıyor. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılına girerken Atatürk'ümüz tartışılıyor. Ancak milletimiz bu tartışmaların son bulmasını istiyor.

        REKLAM

        "YENİLEŞME OLMADAN GELİŞME OLMAZ"

        Biz kendi vazifemizin farkındayız. 25 Ekim 2017'den beri siyaset anlayışımızın arkasındayız. Milletimizin bize verdiği görev; bu yenileşmeyi sağlamaktır. Yenileşme olmadan gelişme sağlanamaz. Bizim seçim sonuçlarından aldığımız mesaj; Türk siyaseti için yeni bir anlayış talebinde bulunduğudur. Hakiki yenilik öze dönüşle başar. Biz de milletimize kulak vereceğiz. Konuşan bir Türkiye için meydanlarda olmaya aynı azimle devam edeceğiz.

        Seçimler kaybedildi. Ama önemli olan bunlardan ders çıkarmaktır. Bir aydır konuşmuyorum. Önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürüdüler. Sonra birden bire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. 45 ilde Sayın Mansur Yavaş ile sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Milletvekili adaylarımız bir oy Meral'e, bir oy Kemal'e diye oy istediler.

        REKLAM

        "AİDİYET HİSSETMEYENLER, KAPI ORADA"

        Birinci önceliğimiz parti aidiyetidir. Bu konuda hoşgörü, tolerans yoktur. Bunu hissetmeyenler, kapı burada. Bizim medyamız yok. Muhalif medya bizim değildir. Bizim üzerimizden reytingler artmaktadır. Biz yapayalnız sadece milletiyle el sıkışmış, milleti dışında gücü olmayan tek siyasi organizasyonuz.

        Sorumluluğu alıyorum. Ne kadar büyük bir insanmışım ki Cumhurbaşkanının kazanması da kazandırılmaması da benimmiş. Söz bir dahaki sefere kazandıracağım.

        İYİ Parti olarak önümüzdeki dönemde milletle beraber yapılan yepyeni bir siyasetin önünü açmaktır. Siyasette durduğumuz yeri başkalarına göre değil, milletimizin beklentilerine göre belirleyeceğiz. Seçim kazanmayı koltuk kazanmaya indirgeyen siyaseti değiştireceğiz.

        "YEPYENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ"

        Milletimizin bize verdiği görevi beğenmeme gibi hakkımız yok. Milletimize gideceğiz, her bir ferdini tek tek dinleyeceğiz. Geçim derdiyle dertleneceğiz. Çiftçimizin alınterini savunacağız. Kapı kapı gezeceğiz. Yalanın karşısına hakikatle, kötülüğün karşısına iyilikle, kibrin karşısına alçakgönüllülükle çıkacağız. Türkiye için vaad ettiğimiz güçlü demokrasiye milletimiz dışında kimseyle ulaşamayız. Bunun için ortak aramadık, bundan sonra da aramayacağız.

        Sadece koltuklarını korumayı dert edenler, milletimizi birbirine düşürenler için fevkalade konforlu olan bu siyaset anlayışına son vereceğiz. Şimdiye kadar birilerinin ne omuz atarak ne omuz vererek İYİ Parti olarak bize rol biçmesine izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Siyasette yeni bir oy açacağız.

        Nasıl ki partimizin politikalarına milletimizle karar vermişsek, siyasetin de milletimizle yapılmasını sağlayacağız. İYİ Parti siyasette yenileşmeyi sağlamak için var. Bize göre hak yok vazife var. Bugün burada hep birlikte yeni bir sayfa açacağız, yeni bir söz söyleyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de açtığımız sayfa milletin sayfası olacak. Tükenmiş kalemlerin izi olmayacak, millete tepeden bakanların yeri olmayacak."

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TEBRİK TELEFONU

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti 3. Olağan Kurultayında, yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Meral Akşener’i telefonla arayarak tebrik etti

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ