Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege SON DAKİKA! İzmir'den sonra Denizli de sallandı! Son Depremler

        AFAD son deprem verilerine göre; merkez üssünü Denizli'nin Çardak ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çardak ilçesinin ardından yine Denizli'nin Bozkurtilçesinde6.0 büyüklüğünde deprem ile sallandı.

        Yerin 10.0 kilometre derinliğinde olan deprem, Bozkurt'un yanı sıra çevre ilçeler ve Antalya'da da hissedildi. Paniğe neden olan sarsıntıyla birlikte vatandaşlar, evlerinden ve iş yerlerinden sokağa çıktı.

        İşte Kandilli Rasathanesi son depremler...

        ÖNCE İZMİR SALLANDI

        Kuşadası Körfezi’nde saat 11.39’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki deprem 5.1 olarak revize edildi. Depremin artçı sarsıntıları devam ederken depreme Kuşadası’nda yakalanan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuşadası Körfezi’nde 6 büyüklüğünde yıkıcı olmayan bir deprem beklentisi olduğunu açıkladı.

        REKLAM

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden edinilen bilgiye göre, saat 11.39 sıralarında Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde meydana gelen ve önce 4.8 büyüklüğünde açıklanan deprem daha sonra 5.1 olarak revize edildi. Kuşadası’nın yanı sıra Seferihisar, Selçuk ve Menderes ilçeleri ve mahalleleri ile Yunanistan’ın Sisam adasında da hissedilen depremin ardından Kuşadası Körfezi’nde 1.3 ile 3.5 arasında 9 ayrı artçı sarsıntı daha meydana geldi.

        Kuşadası’nda tatil yaptığı sırada depreme yakalanan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanan depremi değerlendirdi. Depremin Kuşadası-Pamucak ve Ahmetbeyli üçgeninde meydana geldiğini ve büyüklüğünün 5.1 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ercan, "Bugün 11.39’da Kuşadası-Pamucak Körfezi içinde, Ahmetbeyli yerleşimin 5 km güneyinde, 5 ile 18 km arası bir derinde küçük bir deprem olmuştur. Bulunduğum Kuşadası Nazilli sitesinde deprem yaklaşık 4 ile 5 saniye sürmüş, çok az sallanmıştır. Deprem, Selçuk, İzmir, Bostancı, Karşıyaka, Çiğli, Alsancak, Basmane, Göztepe, Narlıdere, İnciraltı, Urla’da duyulmuştur. Deprem Büyük Menderes , düşey atımlı kırıklarının Kuşadası körfezi içindeki uzantısı üzerinde olmuştur. Sözü edilen kırık etkindir. Özellikle Seferihisar-Sisam kuzeyi arasında yaklaşık M6 dolayında bir deprem gelecekte üretmesi beklenir. Bu büyüklükte olsa bile yıkıcı olması beklenmez" dedi.

        REKLAM

        DENİZLİ'DE İKİ DEPREM ARKA ARKAYA

        Önce Denizli'nin Çardak ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde ardından da Bozkurt ilçesinde, 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Denizli'nin yanı sıra bölge illerde de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olup, olmadığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı´nın merkez üssünü Denizli'nin Bozkurt ilçesi olarak saptadığı deprem, bugün saat 14.25'te meydana geldi. Yerin 7,09 kilometre derinliğinde olan deprem, Denizli'nin yanı sıra, Aydın, Antalya, Muğla, Burdur, Uşak ve Isparta'da da hissedildi. Deprem büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar ponik içerisinde dışarı çıktı.

        Yetkililer, depremin yıkım ve can kaybına neden olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı.

        BAKAN SOYLU DENİZLİ'YE GELDİ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak için Denizli'ye geldi.

        Denizli'nin Bozkurt ilçesi merkezli 6 büyüklüğündeki depremin ardından kente gelen Bakan Soylu, Çardak ilçesinde Denizli Valisi Hasan Karahan ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan depremle ilgili bilgi aldı.

        Daha sonra ilçe merkezinde depremde hasar gören bir evi ziyaret eden Bakan Soylu, vatandaşları dinledi.

        Devletin tüm imkanlarıyla depremin yaralarını sarmak için seferber olduğunu belirten Bakan Soylu, daha sonra Bozkurt ilçesine bağlı Tutluca Mahallesi'ne gitti.

        Burada vatandaşlarla görüşen Bakan Soylu, bazı hasarlı evleri gezdi.

        Bakan Soylu, daha sonra Bozkurt Kaymakamlığı bahçesinde kurulan kriz merkezine gitti.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        AFAD'tan yapılan açıklamada depremden sonra Denizli, Isparta ve Afyonkarahisar’da 23 kişinin hastanelere başvurduğu belirtildi. Depremde, Afyonkarahisar Dazkırı’nın Kızılören, Yüreğir ve Darıcılar köyü ile Denizli Çardak’taki bir cami, iki ahır ve kullanılmayan iki ev hasar gördü.

        Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunuluyor. Açıklamada ayrıca "Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır" denildi.

        DENİZLİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Denizli Valiliği, merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından ilgili tüm kurumların deprem bölgesine intikal ettirildiğini ve derhal çalışmalara başlandığını bildirdi.

        Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Saat 14.25'te merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır." denildi.

        Açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının tespit edilmediği belirtilirken, "Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup Valiliğimiz dışındaki alınacak olan bilgilere itibar edilmemesi rica olunur."

        Valilik açıklamasında ayrıca depremden zarar gören ve yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

        BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

        Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik şunları söyledi:

        "Bu sarsıcı ve uzun oldu. 20-30 saniye sürdü. Makam odamın duvarı yıkıldı. 2-3 vatandaşımızın evi yıkıldı. Teyakkuz halindeyiz. Muhtarlarla irtibat halindeyiz."

        BAKAN KOCA: 22 AMBULANS BÖLGEYİ TARIYOR

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Denizli'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremden 27 vatandaşın etkilendiğini bildirdi.

        Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6 büyüklüğündeki depremin Isparta, Denizli, Afyon ve Burdur'da hissedildiğini belirtti.

        Koca, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Bu illerimizde toplam 27 vatandaşımız depremden etkilenmiştir. Yüksekten atlama ve panik sebebiyle hafif yaralanan 5 vatandaşımızın genel durumu iyidir. Deprem bölgesinde etkilenen başka vatandaşımız olup olmadığını tespit etmek üzere görevlendirdiğimiz ekiplerimiz, 22 ambulans ile bölgeyi taramaktadır.

        Ayrıca Çardak Devlet Hastanemizin yanında çadır poliklinik kurmaktayız. Hastanede herhangi bir hasar olmamakla birlikte tedbiren kurulan çadır poliklinik, yaklaşık bir saat sonra vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

        KANDİLLİ RASATHANESİ - 8 AĞUSTOS SON DEPREMLER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ