Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Son dakika... Pucca'ya hapis şoku! Pucca isyan etti: Escobar bu kadar ceza almadı! Pucca kimdir?

        Sosyal medya üzerinden uyuşturucuyu özendirdiği gerekçesiyle geçen yıl Ekim ayında gözaltına alınıp serbest kalan sosyal medya fenomeni Pucca'ya (Selen Pınar Işık) hapis şoku!

        Selen Pınar Işık “Yüzlerce fakir uyuşturucudan eve ekmek götürüyor derken Narcos dizisinden bahsettim. Escobar’ın ölümüne atıf ve mübalağaydı. Uyuşturucu kullanma hakkın olsaydı hangisini seçerdin paylaşımım ise anlamsız ve moda olduğu için bir paylaşımımdır” ifadelerini kullanarak suçlamaları reddetmişti.

        Mahkeme, Pucca (Selen Pınar Işık)'ın son beyanını sunmaları için süre vererek davayı ertelemişti.

        Davayı karara bağlayan mahkeme, "Pucca" takma ismini kullanan Selen Pınar Işık'ın "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, söz konusu yayının ulaştığı kişi sayısını da göze alarak sanığı 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        Sanığa verilen cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme, sanık Karagöz'ün 5 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 333 gün karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

        REKLAM

        PUCCA'DAN ESCOBARLI AÇIKLAMA

        Pucca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Escobar ile ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya bir tweet yüzünden. Ben ne yapacağım. Ben size ne yaptım." ifadelerini kullandı.

        PUCCA KİMDİR?

        Pucca'nın asıl ismi Selen Pınar Işık. 3 Haziran 1987 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Kız Lisesi'nden mezun olan Pucca Üniversiteyi Ankara'da okudu. Önce radyo televizyon sinema ardından da gazeteciliği bitirdi.

        PUCCA'NIN KİTAPLARI

        Küçük Aptalın Büyük Dünyası

        Ve Geri Kalan Her şey

        Allah Beni Böyle Yaratmış

        Ay Hadi İnşallah

        Şimdi Biz Neyiz?

        Küçük Aptalın Büyük Dünyası adlı kitabı film oldu.,'Hadi İnşallah' isimli sinema filmin yönetmenliğini Ali Taner Baltacı'nın yaptı. Pucca'yı Büşra Pekin, Pucca'nın sevgilisi Pekmez'i ise, Murat Boz oynadı.

        PUCCA İSMİ NEREDEN GELİYOR?

        Koreli bir çizgi film kahramanının adı Pucca. Kahraman kör ve sağır küçük bir kız ve sevgilisini öpebilmek için sürekli peşinden koşuyor. İlginç bir konuya sahip bu çizgi filmin karakterinin oyuncağı, arkadaşı tarafından bir gün Selen Işıklı'a hediye ediliyor. Ve o günden bu yana bu takma ismi olarak kullanmaktadır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ