Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika! Rus savaş uçaklarından İdlib'e saldırı: Ölüler var!

        Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Marratinnuman ilçesindeki pazar yerine düzenlediği hava saldırılarında, ilk belirlemelere göre 1'i sivil savunma çalışanı 17 sivil yaşamını yitirmişti,ölü sayısı 25'e yükseldi.

        Rejim ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'in Marratinnuman ilçesine, Bıdama beldesi, Kenbbine ve Tel Menniş köyüne hava saldırısı düzenledi.

        Söz konusu ilçede Sivil Savunmanın arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

        Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevi de Marratinnuman ilçesine yapılan saldırıların Rusya'ya ait savaş uçaklarınca düzenlendiğini bildirdi.

        REKLAM

        İDLİB GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ'NDEKİ DURUM

        Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında,İdlibve çevresini "GerginliğiAzaltmaBölgesi" ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine, Türkiye ve Rusya ek mutabakata vardı.

        Rejim güçleri, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 25-26 Nisan'da Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen 12'nci toplantı sırasında artan saldırılar aynı yoğunlukta sürdü.

        Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nınİdlibmutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den beri ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılarda ise 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

        Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşar Esad ve destekçilerinin,İdlibGerginliğiAzaltmaBölgesi'ne 26 Nisan-12 Temmuz'da düzenlediği saldırılarda 157'si çocuk, 111'i kadın 606 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ