Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi SON dakika! Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan flaş F-35 açıklaması - Savunma Sanayi Haberleri

        Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin F-35 ortaklığının askıya alınmasının bir açıklama yaptı.

        REKLAM

        "TÜRKİYE SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRİYOR"

        Demir, ABD'nin kararını resmi olarak iletmesini beklediklerini belirterek Türkiye'nin sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdürdüğünü söyledi. İsmail Demir'in açıklamaları şöyle:

        "TEK TARAFLI ALINACAK BİR KARAR DEĞİL"

        - F-35 olayında bugüne kadar her türlü ödemeyi, yükümlülüğümüzü kusursuz şekilde yerine getirmişler ve getireceklerdir. F35 ortaklık sürecinden Türkiye’yi dışlamak tek taraflı alınabilecek bir karar değildir.

        "PROGRAM ORTAKLARININ ZARARINA OLACAKTIR"

        - Bu konudaki haklarımız mahfuzdur. Türkiye’nin imalat sürecinden dışlanması uçak başına 7-8 milyondan 10 miyon dolara varan bir ilave maliyet getirebilecek ve program ortaklarının zararına olacaktır.

        - Tek taraflı alınmış bir askıya alma kararı var. Anlaşmalarda yeri olmayan bir karar. Resmi hale gelmesini bekliyoruz. Askıya alma kelimesi kullanılıyor, çıkartılma kelimesi değil. Çıkartılmanın kendine has hükümleri olabilir, o devrede yok.

        Demir, Milli Muharip Uçak projesinin hızla devam ettiğini ve daha da hızlanacağını vurgularken, "Türkiye alternatifleri değerlendirmeye devam edecektir. Her türlü opsiyon masada. Türkiye zorunlu olmadıkça yabancı ekipman satın almayacak. Türk şirketleri geçici kayıplar yaşayabilir ancak sanayimiz bundan güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ