Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Son dakika: Ünlü sanatçı Seren Serengil'den 'cezaevi' açıklaması

        Seren Serengil'in, dünkü televizyon programından sonra Bakırköy cezaevine girmesi bekleniyordu. Ancak Seren Serengil, Aile Mahkemesi hakimi tarafından gerekçeli karar henüz yazılmadığı için cezaevine giremedi. Seren Serengil cezaevine girememesiyle ilgili konuştu.

        Seren Serengil, bugünkü programında konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

        Bu karar geçtiğimiz cuma günü alındı. Normal şartlarda ben perşembe günü girecektim. Bu bana mektup yoluyla tebliğ edilecekti. Ben de dedim ki mektubu beklemeyelim kararı elden alalım. Avukatım gitti, hakime hanımla görüştü. Hakime hanıma "alabilir miyiz?" diye sormuş. O da demiş ki "Yazdıkları bir şeyi beğenmedim. Onun düzeltilmesini istedim. Düzelttireceğim. Kararı yazacağım" demiş. "Yazacağım" deyince avukatta bana "tamam yazılıyor" dedi. Biz de kararı elden alacağımız için ona göre planımızı yaptık.

        Öte yandan Serengil, son günlerde yaşadıkları için "şov" diyenlere canlı yayında cevap verdi. Serengil, dökülen saç diplerini gösterip yaşadığı stresi anlattı.

        SEREN SERENGİL, SEDA SAYAN'A BAĞLANDI

        Seren Serengil, dün Seda Sayan'ın programına da katılmış ve şunları söylemişti:

        Benim konuşma yasağını deldiğim iddia ediliyor. Ben konuşma yasağını delmedim. İftira ve hakaret edemem. Her haber doğru. Bütün programlarda çıkan haberler doğru. Bunlar ispatlı ve doğru. Ben konuşmaya devam ettiğim şeyler programın içeriğiyle ilgili. Bu karar tamamen haksızlık. Cezaevinden çıkar çıkmaz dava açacağım. Seda abla beni seviyorsan... Beni daha fazla üzmeyin. Madem böyle bir karar çıktı... Çıktıktan sonra bunun neden doğru bir karar olmadığını teker teker açıklayacağım. Benim konuşma hakkım var. Yasada da böyle bir şey yok. Sadece hakaret ve iftira edemezsin diyor yasa. Bu hakim hakkında da dava açacağım. Mahkeme zaten bu kararı reddetti ama o hakim karar verdi. Beni içeri tıktırmak için yaptılar. Şerefimin ve onurumun üzerine yemin ederim hayatımda kimseye iftira atmadım.

        Seren Serengil dün programında, "Annem çok üzülüyor. Cuma günü hapishaneye girecektim ama onu düşünerek bugüne aldım. Onun yıpranmasını istemiyorum. Programımı da düşündüm, ekmek yiyenler var burada. İlk önce annemi düşünmek zorundaydım. Üç gün, gidip çıkıp geleceğim yani... Herkesten destek mesajı aldım. Herkese teşekkür ediyorum. Biraz tedirginim ama korkum yok. Ben kimseye iftira atmadım, bu cezayı haketmiyorum. Kabahatim olsa üç yıl da yatarım. Doğruların arkasındayım. Söylediklerimin arkasındayım. Bu kadar gazete ve magazin programları bahsederken neden ben özellik hapise gönderiliyorum. Dün gece uyuyamadım. Ne zaman haksızlığa uğradıysam o haksızlık bana iyilik yaptığım insanlardan geldi. 15 yıllık arkadaşım Ebru Şallı'yı da kaybettim ama doğruyu söyledim. Ben her arkadaşımın iyi bir yerlere gelmesini istedim. Hapishanede neye ihtiyacım olacağını Deniz Seki'den öğrendim. "Bu konuyu herkes konuştu ama kabak Seren'in başına patladı!" söylemi doğru değil. Çünkü bir tek benim cezaevine gönderilmem istendi. O yüzden ben gidiyorum. O bana iftira atsaydı, ben de onun için aynı kararı aldırırdım ama ben iftira atmadım" ifadelerini kullanamıştı. Seren Serengil ayrıca eski sevgilisi Özay Bakır'ın kendisini aramadığını söylemişti.

        SEREN SERENGİL KİMDİR?

        Seren Serengil 6 Nisan 1972'de İstanbul'da doğdu. Seren Serengil'in babası Türk sinemasının tanınan ismi Öztürk Serengil, annesi İtalyan asıllı Nevin Teoman'dır. Öztürk Serengil'in 3. eşi olan Nevin Teoman ile evliliği Seren Serengil doğduktan kısa süre sonra sona erdi. Çocukluğunu annesinin yanında Nişantaşı'nda geçiren Seren Serengil, 8 sene boyunca bale eğitimi ve klasik piyano dersleri almıştır.

        REKLAM

        Seren Serengil, İstanbul'da eğitim hayatını tamamladıktan sonra Londra ve Montrö kentlerinde eğitimine devam etti.

        Seren Serengil, ilk olarak 1977 yılında "Sarhoş" filminde çocuk oyuncu olarak babası Öztürk Serengil ile birlikte oynadı. Aynı yıl babası ile birlikte Gar Gazinosu'nda sahne aldı. Profesyonel sahne kariyerine ise, 16 yaşında Fahrettin Aslan tarafından görevlendirildiği Maksim Gazinosu'nda başladı ve en genç kadın assolist oldu. Profesyonel oyunculuk kariyerine başladığı 1990 yılında, Mehmet Aslantuğ ile rol aldığı Başka Olur Ağaların Düğünü dizisinin yanı sıra Hakan Ural ile birlikte rol aldığı Alev Gibi Bir Kız filmiyle çıkış yaptı.

        Serengil'in ilk albümü "Ayrıldık" 1991'de piyasaya çıktı ve ana teklisi "Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor" ile büyük bir başarı yakaladı. O zamandan beri üç albüm ve bir tekli çıkarmıştır. En popüler albümü olan "Bu Gecenin Hatırına", yalnızca bir klip ile 170000 adet kopya sattı ve popülaritesini büyük ölçüde arttırdı. Serengil, klasik piyano çalmakta olup ve 2006 yılında "Dost Bile Kalamadık" ve "İnsan Severse Özler", "Sen Şansını Kaybettin" ve "Sessiz Telefon" gibi şarkılar da dahil olmak üzere bazı şarkılarını kendi yazıp besteledi. Müzik kariyeri boyunca İbrahim Tatlıses, Emrah, Selami Şahin, Soner Sarıkabadayı ve Serdar Ortaç gibi isimlerle çalıştı.

        1993'te Emrah'ın "Haydi Şimdi Gel" ve "Töre" şarkıları için müzik videolarında yer aldı. Serengil ve Emrah "Yasak Sokaklar" ve "Belalım Benim" serilerinde birlikte çalıştı.

        Seren Serengil 2007 yılında yayımladığı "Nefret" isimli kitabında anne ve babasıyla ilgili şu sözleri kaleme aldı:

        "Biriniz koşa koşa evi terk etti. Diğeriniz de tek başına bana bakmanın her defasında ne kadar büyük bir fedakarlık olduğunu kafama kakarak beni büyüttü. 'Git babana şunu söyle', 'Git annene bunu söyle' mesajlarının postacısı olarak geçti çocukluğum. Sevgisiz, mutsuz bir çocukluğum oldu. Evimde sırf kalabalık olsun diye aldığım hizmetçilerden bile ayrılırken onların ardından gözyaşı döktüm. Kız arkadaşım evine gitmesin, yalnız kalmayayım diye ona her türlü imkanlarımı seferber ettim. Beni bir damla sevene, deniz derya oldum. Sevmek ve sevilebilmek için hep ertelendim. Büyümemi, başarılarımı hayatımı hep mutlu bir aile kurma sevdasına, kuru mutluluklar için erteledim. Bütün bunlar için ben sizden değil, bana düşenden nefret ediyorum. Sizi hala çok seviyor ve hala çok özlüyorum."

        SON ALBÜMÜ

        Serengil, Aralık 2010'da son albümü "Ben Adamı Ayrılırken Tanırım"ı çıkardı. Albümünün ilk müzik videosunun Aralık 2010 tarihinde galası yapıldı. 2011'de Show TV'de yayınlanan "Seren Serengil İle Evlenir Misin?" adlı bir sabah programı sundu. 2014'te Cine5'in "Kim Ne Derse Desin" programında iki sezon ana sunuculardan biri olarak göründü.

        Hafta içi her gün saat 11:00'de Star TV'de yayınlanan "Duymayan Kalmasın" adlı magazin yorum programını partneri Cengiz Semercioğlu ile birlikte sunmaktadır .29 Haziran 2007'de kendi hikayesini anlattığı Nefret adlı kitabını yayınladı ve kitabında özel hayatına dair kimsenin bilmediği bazı bilgileri paylaştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ