Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Sinan Ateş cinayetinde sıcak gelişme! 4 şüpheli daha adliyede

        Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

        AA'da yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden U.K, M.U, E.V. ve M.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen şüphelilerin, soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermeleri bekleniyor.

        3 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

        Cinayetle ilgili gözaltına alınan V.B, H.S. ve Z.A. dün "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

        Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetmişti.

        4 ŞÜPHELİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü daha tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden U.K, M.U, E.U. ve M.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade ifade verdi.

        İfadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan U.K, M.U. ve M.Y. tutuklandı, E.U. ise yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

        ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456.Sokak üzerinde Sinan ATEŞ'in ateşli silah ile öldürülmesi ve Selman BOZKURT'un yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan 18 şüpheliden, ifade ve sair adli işlemleri biten 3 şüphelinin C.Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince 03/01/2023 tarihinde yapılan sorguları neticesinde “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir.

        04/01/2023 tarihi itibarıyla işlemi tamamlanan 4 şüpheli de savunmaları alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, talep doğrultusunda 3 şüpheli aynı suçtan tutuklanmış, 1 şüpheli ise talebimiz doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ