Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Sörloth atıyor, Trabzonspor şampiyonluğa yürüyor - Trabzonspor Haberleri

        Kuzeyin Kralı Kralı Sörloth, tam anlamıyla ‘Takıma bedel’ oyuncu... Sezon başında İngiliz Crystal Palace’tan 6 milyon euro satın alma opsiyonukarşılığında 2 yıllığına kiralanan Sörloth, Karadeniz ekibini zirveye taşırken, onu satan takım Premier Lig’de14. sırada ve küme düşme potasının hemen üzerinde bulunuyor. 24 yaşındaki golcünün Trabzonspor’da gösterdiği performans, İngilizler’i bin pişman ederken,skor gücü de parmak ısırtıyor.

        Sörloth, Trabzonspor formasıyla ligdeki 21 karşılaşmada 17 gol atıp, 5 deasist yaparken, 22 gole doğrudan katkı sağladı. Başarılıgolcü bir maçta ise oynamadı. Sörloth’un maç başına skor katkısı 1.04’e ulaştı. Onu satan Crystal Palace ise şu ana kadar Premier Lig’de26 karşılaşmada sadece 23 gol kaydetti, maç başına gol ortalaması 0.88’de kaldı.

         Şehirde 'Şampiyonluk' sesleri!
        Şehirde 'Şampiyonluk' sesleri! Haberi Görüntüle

        KARİYERİNİN ZİRVESİNE ÇIKTI

        Alexander Sörloth, Karadeniz ekibinde kariyerinin zirvesine çıktı. Ligde 17 golle krallık yarışında adını zirveye yazdıran 24 yaşındaki oyuncu, Bordo-Maviliforma ile geçmiş dönemdeki performans verilerini geride bıraktı. Sörloth, ülkesinin takımlarından Rosenborgekibinde 2013-2015 yılları arasında 10 resmi maçta forma giydi ve bu maçlarda 1 gol kaydetti.

        Golcü oyuncu yine Norveç ekiplerindenBodo/Glimt takımında ise 27 mücadelenin 20’sinde ilk on birde sahaya çıktı ve 14 gol, 6 asistle oynadı. Ülkesindekiçıkışının ardından Hollanda takımlarından Groningen’e transfer olan Sörloth, 42 resmi maçta 6 gol, 4 asistle oynadı.

        Sörloth, Danimarkaekibi Midtjylland’ta 26 maçta 15 gol, 9 asistle oynadı. Crystal Palace’ta ise 20 resmi maçta 1 gol atıp, 1 asist yaptı.Geçen sezonun ikinci yarısında kiralık gittiği Gent’te de 22 maçta 5 gol ve 3 asistlik performans gösterdi.

        REKLAM

        NORVEÇ BASINI NE DEDİ?

        Norveç basını yıldız golcünün Sivasspor karşısında attığıgolü ve ikinci goldekikatkısını manşetlere taşırken, “Sörloth atıyor, Trabzonsporşampiyonluğa yürüyor” başlıkları kullanıldı. Trabzonsporonun gol attığı hiçbir maçı kaybetmedi. Sörloth 44 puanın34’üne doğrudankatkı yaptı.

        OPSİYONU TRABZON'DA

        Sörloth konusunda en çok merak edilen konulardanbiri de satın alma opsiyonu. Norveçli golcüyü 2 yıllığına kiralayan Trabzonspor’un 6 milyoneuroluk satın alma opsiyonunu datek taraflı kullanmak hakkı var. Trabzon’dan yıllık 750 bin euro kazanan Sörloth’un opsiyonukullanıldığında sözleşmesi de 2023’ekadar uzamış olacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ