Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Diğer Tarifler Sosyete mantısı tarifi tarifi: Sosyete mantısı nasıl yapılır?

        Mantı yemeği Türk mutfağının en önemli tatlarından biri. Özellikle yabancı turistlerin mantıya olan ilgisi oldukça büyük. Mantı yemeği yöresel olarak da farklılık gösterebilmekte. Örneğin; Kayseri mantısı en bilindik yöresel yemeklerden biri. Biz de bugün sizesosyete mantısı tarifi hazırladık. Lafı çok uzatmadan "Sosyete mantısı nasıl yapılır?" Sorusunun yanıtına geçelim hemen...

        SOSYETE MANTISI TARİFİ

        Malzemeler:

        Yarım kilo yufka

        250 gram kıyma,

        1 soğan

        6-7 dal maydanoz

        1 tatlı kaşığı salça,

        Karabiber, tuz

        Üzeri için:

        2 kase yoğurt yoğurt

        3 diş sarımsak

        Tuz

        REKLAM

        Sosu için;

        2 yemek kaşığı tereyağı,

        2 yemek kaşığı zeytinyağı,

        1 yemek kaşığı salça,

        Pul biber

        SOSYETE MANTISINASIL YAPILIR?

        Sosyete mantısı tarifine iç harcı hazırlayarak başlıyoruz. Soğanları bir tavaya az sıvı yağ ile atın. Rengi dönmeden kıymayı ekleyip kavurun. Kıyma suyunu salacak ve geri çekecek. Geri çektiğinde pişmiş demektir. Bir tatlı kaşığı salça eklenir ve kokusu yayılana kadar kavrulmaya devam edilir. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alınır. Hazır yufkalar birbirinden ayrılarak masa ya da tezgahta açılır. Önce dört eşit parçaya kesilir. Sonra her bir parça 3'e bölünür ve diğer yufkada aynı şekilde kesilir. Yufkaların geniş kısmına, kıymalı harçtan konulur ve gevşek olamayan bir rulo şeklinde sarılır. Sonrasında etrafında dolandırılıp gül şekli verilir.

        Tüm yufka ve malzeme bittiğinde yağlanan fırın tepsisine yan yana sosyete mantıları dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırına atmadan önce üzerine zeytinyağı sürülür ve üzerlerikızarıncaya kadar pişirilir.

        Mantı pişerken yoğurtlu sosu hazırlayabilirsiniz. Sarımsakları güzelce dövüp yoğurt ile buluşturun ve yoğurdu iyice çırpın. Diğer yandan ocağa tereyağıve sıvı yağı dökün, kızmaya başlarken önce pul biber ardından salçayı atın.

        Pişen mantıları fırından çıkarın. Yemek kaşığı yardımı ile servis tabağınaaldığınız mantının üzerine 1 kaşık yoğurt, yarım kaşık salçalı sos dökün. Afiyet olsun...

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ