Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Spor dünyasında deprem gelişmeleri! Hatayspor'da 3 oyuncu enkaz altında! Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde büyük deprem! - Diğer Haberleri

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gün 85 milyon tek yürek olma günü
        Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gün 85 milyon tek yürek olma günü Haberi Görüntüle

        Öte yandan AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde hissedilen depremde bazı spor kafilelerinden haber alınamıyor.

        HATAYSPOR'DA ÜÇ İSME ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

        Teknik direktör Volkan Demirel'in de yardım çağrısında bulunduğu Hatayspor'da sevindirici haberler gelmeye devam ederken; 3 isim ile iletişim kurulamadı.

         Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem
        Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

        BURAK ÖKSÜZ ENKAZDAN ÇIKARILDI; BERTUĞ YILDIRIM VE KERİM ALICI'NIN DURUMLARI İYİ

        DHA'nın aktardığına göre teknik heyetten iki isim enkazdan sağ olarak kurtulduğu bildirildi. Futbolculardan Burak Öksüz enkazdan çıkarıldı, Bertuğ Yıldırım'ın ve Kerim Alıcı'nın da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

        ONUR ERGÜN'DEN PAYLAŞIM

        Öte yandan bordo-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Onur Ergün de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Durumunun iyi olduğunu ifade eden Onur Ergün, "Arayan, soran herkese teşekkür ederim. Çıkan haber doğru değil. Gayet iyiyim. Şebeke problemi olduğu için telefonlara cevap veremiyorum. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

        CHRISTIAN ATSU, TANER SAVUT, EMRE'YE ULAŞILAMADI

        Futbolcular Christian Atsu ile sportif direktör Taner Savut ve tercüman Emre'ye ise henüz ulaşılamadı.

        Volkan Demirel´in ekibinde yer alan atletik performans antrenörü Murat Bel ve ailesi, enkazdan sağ bir şekilde çıkarıldı. Bel ve ailesinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

        MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR OYUNCULARI ENKAZ ALTINDA

        TVF Erkekler Voleybol 2'inci Lig 6'ncı Grup'ta play off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncuları Malatya'da konakladıkları Kırçuval Otel'in deprem sebebiyle yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. Kurtarma çalışmalarında sporcular Enes, Mustafa ve Berk'in enkaz altından çıkartıldığı öğrenildi.

        HATAY KADIN VOLEYBOL TAKIMI ENKAZ ALTINDA

        Depremde Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının da enkaz altında kaldığı öğrenildi. Alanya Belediyespor Oyuncusu Eneshan Can, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, Hatay Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan 14 oyuncunun kaldıkları binanın yıkılması üzerine enkaz altında kaldıklarını duyurdu.

        REKLAM

        Can, oyuncuların, Cumhuriyet Mahallesi Bostan Sok. No:1 numarada bulunan Antakya Spor Salonu'nda kaldıklarını ve kendilerine ulaşılamadığını belirterek, bilginin paylaşılarak oyunculara ulaşılmasının sağlanması çağrısında bulundu.

        ALANYA BELEDİYESPOR BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

        Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, oyunculara ulaşılması için gerekli girişimlerde bulundukları söyleyerek, "Yüreğimiz yandı. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce çıkarılmasını umut ediyoruz. Sporcularımız da umarım en kısa zamanda ulaşılır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dilerim" açıklaması yaptı.

         Deprem olan illerde son durum!
        Deprem olan illerde son durum! Haberi Görüntüle

        MARAŞSPOR TAKIMI ENKAZ ALTINDA

        Öte yandan Maraşspor futbol takımının yıkılan otelin enkazında kaldıkları, Teknik heyetten birinin çıkarıldığı, diğer vatandaşların kurtarılmasına çalışıldığı bildirildi.

        İSKENDERUNSPOR'DAN YARDIM ÇAĞRISI

        TFF 2. Lig’de mücadele eden İskenderunspor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, teknik heyetten 2 çalıştırıcısının enkaz altında kaldığını duyurarak yardım talebinde bulundu.

        REKLAM

        Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yaşanılan deprem sonrası teknik heyetimizden 2 hocamız göçük altında kalmıştır. Tüm kulüp personellerimiz ve oyuncularımız hem hocalarımızı hem de göçük altında kalan diğer vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışmaktadır. İskenderunspor Kulübü olarak; AFAD ve tüm yetkili kurumlardan İskenderunspor için acil yardım beklemekteyiz" ifadelerini kullanıldı.

        TAHA AKGÜL: 30-40 GÜREŞÇİNİN KALDIĞI BİNA YIKILDI

        Milli güreşçi Taha Akgül, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Akgül paylaşımında, "Kahramanmaraş’taki güreş kulübündeki 30-40 güreşçimizin kaldığı bina da yıkılmıştır. Sporcularımız göçük altındadır. Acil yardım bekliyoruz. Allah’ım sen yardım et Yarabbi!" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

        Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde dün gece 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Türkiye Güreş Federasyonu ile Kahramanmaraş Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası U20 Güreş Turnuvası’ nedeniyle kentte bulunan Fransa, Kosova ve Özbekistan kafileleriyle ilgili olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sporcu, antrenör ve kafile üyelerinin tüm ihtiyaçları ile yakından ilgilenilmektedir. Kafileler güvenli bir şekilde ülkelerine doğru yolculuğa çıkmaya başlamıştır. Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu da bizzat Kahramanmaraş’ta kafilelerin tahliyesini organize etmiştir. Başkan Eroğlu ayrıca, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne mensup güreşçilerimize yardım çalışmalarına şahsen katılmakta, ilgili resmi kurumlarla iletişimi yürütmektedir. Gelişmelerle ilgili olarak federasyonumuzun resmi hesaplarından bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

        MALATYASPOR: KALECİ AHMET EYÜP TÜRKASLAN ENKAZ ALTINDA

        Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Malatya’da da hissedilen depremde kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın enkaz altında kaldığını ve henüz kendisinden haber alınamadığı duyurdu. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, depremde hasar görerek yıkılan binada bulunmaktadır. Arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Şu an henüz kendisinden haber alınamamıştır. Dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı.

        "HİÇBİR İŞARET YOK ŞU AN"

        Yeni Malatyaspor yardımcı antrenörü İlhan Var, beIN SPORTS'un aktardığına göre şunları söyledi:

        "Kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan kardeşimize henüz ulaşamadık. Hocalarımız, futbolcularımız başında, AFAD ekipleri çalışıyor. Hiçbir işaret yok şu an. Eşi çıktı, yerini tarif etti" ifadelerini kullandı.

        "ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR"

        Yeni Malatyaspor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın enkaz altında kaldığını ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

        Yeni Malatyaspor Kulübü'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan depremde hasar görerek yıkılan binada bulunmaktadır. Arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Şu an henüz kendisinden haber alınamamıştır. Dualarınızı eksik etmeyin."

        BARIŞ BAŞDAŞ AĞIR YARALI

        Yeni Malatyasporlu Barış Başdaş'ın da depremde ciddi şekilde yaralandığı öğrenildi. Başdaş'ın danışmanı Serdar Topçu, Alman Bild Gazetesine yaptığı açıklamada, 33 yaşındaki futbolcunun deprem sırasında 2. kattaki evinin balkonundan atladığını ve ayağından ciddi şekilde yaralanıp hastaneye kaldırıldığını belirtti.

        VOLKAN DEMİREL: NE KADAR İMKAN VARSA GÖNDERMENİZİ İSTİYORUM

        Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve Hatay’dan da hissedilen depremin ardından sosyal medya hesabından canlı yayın açarak gözyaşları içerisinde Antakya'ya yardım gönderilmesini istedi. Volkan Demirel canlı yayında, "Lütfen yardım. Ne kadar imkan varsa hepsini göndermenizi istiyorum. Lütfen. Sadece Hatay Antakya değil, çevre iller de aynı şekilde. Lütfen, rica ediyorum. Burada insanlar çok kötü. Allah rızası için" ifadelerini kullandı.

        SPOR ORGANİZASYONLARI DURDURULDU

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaşanan deprem afeti nedeniyle ülkedeki tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı.

        Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

        ALEX VE MELO'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

        Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray forması giyen Brezilyalı futbolcular Alex de Souza ile Felipe Melo, geçmiş olsun mesajı paylaştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ