Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası ABD Milli Takımı, ABD Milli Basketbol Takımı, ABD rekorları - Basketbol Haberleri

        ABD Milli Takımı, 45’i resmi, 18’i hazırlık maçı olmak üzere toplamda tam 63 maçtır yenilgi yüzü görmeden olimpiyat ve Dünya kupalarında üst üste 4 kez şampiyon olarak erişilmesi güç bir başarıya imza attı.

        Basketbolda 2014 FIBA Dünya Kupası Finali’nde Sırbistan’ı 129-92 yenerek şampiyonluğa ulaşan ABD Milli Basketbol Takımı yenilgiyi unuttu!.. Son 8 yılda katıldığı bütün uluslararası organizasyonlar ve tüm özel turnuvalarda oynadığı 63 maçı da kazanan ABD, bu alanda erişilmesi güç bir rekora da imza atmış oldu. Bu galibiyetlerin 45’ini resmi maçlarda elde eden ABD, 18 hazırlık maçında da yenilgi yüzü görmedi.

        SON YENİLGİ YUNANİSTAN’A

        Dünya Şampiyonalarında üst üste ikinci, toplamda beşinci zaferine imza atan ABD, son mağlubiyetini 8 yıl önce Japonya’da düzenlenen 2006 FIBA Dünya Şampiyonası Yarı Finali’nde Yunanistan’a 101-95’lik skorla yenilerek almıştı. ABD, Yunanistan mağlubiyetinin ardından 8 yıl içerisinde katıldığı Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonalarında namağlup şekilde 4 altın madalya kazandı. Japonya 2006’da bronz madalyada kalan Amerika Birleşik Devletleri; 2008 Pekin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ve son olarak 2014 FIBA Dünya Kupası’nda zafere ulaştı.

        KRZYEWSKİ KRİZİ AŞTI

        Japonya 2006’da yarı finale kadar namağlup gelen ABD, bu turda Yunanistan’a 101-95’lik skorla boyun eğmiş, Krzyzewski’nin öğrencileri üçüncülük maçında Arjantin’i 96-81 geçerek bronz madalyanın sahibi olmuştu. Krzyzewski, ardından tüm organizasyonlarda ‘genç yıldızların’ ağırlıkta olduğu kadroları tercih ederek başarıyı bu şekilde yakaladı.

        "PARKENİN TEK HAKİMİYDİK"

        ABD Milli Takımı koçu Mike Krzyzewski, mutlu sonla bitirdikleri Dünya Kupası’nı kazanmalarını “Etkileyici bir zafer” diye niteledi . Krzyzewski, “Turnuva boyunca zorlu rakiplerimiz oldu ancak her maçta üstün oyunumuzu sergilemeyi başardık. Sırbistan karşısında da neredeyse maç boyunca parkenin tek hakimiydik. Bu gerçekten etkileyici bir zafer” ifadelerini kullandı. ABD’nin MVP ödüllü yıldızı Kyrie Irving ise, “Bu kupa şimdiye kadar kazandığım en büyük başarı. Çok çalıştık ve oyunumuz her seferinde biraz daha gelişti. Sonuçta böyle bir zafere imza attığımız için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

        12 DEV ADAM SEKİZİNCİ BİTİRDİ

        Basketbol Dünya Kupası, ABD’nin ezici üstünlüğüyle sona ererken, A Milli Basketbol Takımımız’ın sıralamadaki yeri de belli oldu. Dev turnuvada çeyrek final oynama başarısı gösteren Ay-Yıldızlılar, ülkelerin yükseldiği tur ve aldığı galibiyet sayısı değerlendirilerek yapılan sıralamada 8.’liği elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ