Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'a 91 milyon TL yayın geliri - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 2014-15 sezonu Galatasaray'ın şampiyonluğuyla sona erdi. Kulüpler yayın geliri olarak havuzdan toplam 788 milyon TL kazandı. Aslan payı 91.3 milyon TL'lik gelir ile sezonu zirvede tamamlayan Galatasaray'ın oldu.

        Sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe ise kasasına 87.7 milyon TL koydu. Lig sonuncusu Balıkesirspor'un kazancı ise 28.6 milyon TL oldu. 788 milyon liralık yayın havuzundan 366.6 milyon TL puana göre dağıtıldı. 18 Süper Lig kulübüne eşit olarak dağıtılan para miktarı ise 288 milyon TL oldu. Şampiyonluk primi adı altında verilen para ise 87 milyon TL.

        İlk 6'ya kalan takımlara da 46.5 milyon TL ödendi. Süper Lig'de olma hakkı elde eden her kulüp, sezon başında 16 milyon TL ayakbastı parası alıyor. Ayrıca galibiyetlerde 1.2 milyon TL, beraberliklerde ise 600 bin TL kazanıyor. Başarının ödülü bununla da sınırlı değil. Kulüpler, her şampiyonluk için ekstradan 1.5 milyon TL kasasına koyuyor.

        G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor için yayın gelirinden ödenen toplam şampiyonluk primi 87 milyon TL. Ayrıca sezonu ilk 6 sırada bitiren takımlara 46.5 milyon TL paylaştırılıyor.

        (Türkiye)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ