Fred için karar 13 Ağustos'ta
Doping numunesi pozitif çıkan Shakhtar Donetskli Fred için F.Bahçe'nin yaptığı 2. başvuruyu da incelemeye alan UEFA, kararını 13 Ağustos'ta verecek
Fenerbahçe’nin Fred için girişimleri sürüyor... Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elendikleri Shakhtar Donetsk’in doping numunesinin pozitif çıktığı iddia edilen Brezilyalı oyuncusu Fred’i ikinci maçta da oynatması sebebiyle ikinci bir başvuru daha yaptı. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu önceki gün yaptığı açıklamada, “Maçtan sonra Şampiyonlar Ligi talimatının 50. maddesine dayalı olarak protesto hakkımızı kullandık. Daha sonra 24 saat içinde gerekçeli bir dilekçeyle UEFA’ya başvurduk” açıklamasını yapmıştı.
‘RESMİ BİLDİRİM YOK’
Nyon’daki kura çekimi öncesinde açıklamada bulunan UEFA yetkilisi, “Fenerbahçe’den, Brezilyalı futbolcu Fred için ikinci bir başvuru aldık. UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu değerlendiriyor. Yapılan başvuruya dair önümüzdeki hafta perşembe günü (13 Ağustos) karar açıklanacak. UEFA, henüz resmi olarak FIFA ve Güney Amerika Kıtası Futbol Federasyonu tarafından futbolcunun cezalandırıldığına dair herhangi bir şekilde bilgilendirilmedi” şeklinde konuştu.