Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım: Ergin Ataman milli takıma devam ederse biz sporcu göndermeyeceğiz - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sportif Direktörü Giuliano Terraneo HABERTÜRK TV'de tarihi açıklamalar yaptı. Aziz Yıldırım, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı çalıştıran Ergin Ataman'ın, A Milli Takım Başantrenörlüğü'ne devam etmesi durumunda, Ay-Yıldızlı takıma oyuncularını göndermeyeceklerini söyledi.

        İŞTE YILDIRIM'IN O SÖZLERİ:

        "Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nı aradım. Ergin Ataman eğer milli takıma devam ederse, Fenerbahçe milli takımdaki oyuncularını göndermeyecek, çekecek. Oyunculara da kulübe de ceza versinler. Ergin Ataman ya Galatasaray ya da milli takımın antrenörü olacak. Aksi olursa milli takıma oyuncu göndermeyeceğim. Benim muhatabım Ergin Ataman değil. Ergin Ataman beni mahkmeye vermiş, hakaret etmişiz. 17 Eylül'de gelsin yüzüne söyleyeceklerim var. Sen Fenerbahçe'nin havlusuna tekme attın. Fenerbahçe maçlarında taraftarlara yaptıkların, evinde kazandıktan sonra hareketlerin... Sonra bizim oyuncularıma istediğini yapacaklar edecekler, yok öyle bir şey."

        Ergin Ataman'a sert tepki gösteren Yıldırım, "Milli dava, vatan hizmeti yaptığını söylüyorsun. Madem vatan için hizmet ediyorsun o zaman kazandığın parayı parayı götür şehit ailelerine yatır. O insanlar ondan faydalansın. Mahkemede neler söylediklerimi göreceksiniz. Sen kimsin ya? Fenerbahçe armalı havluları tekmeleyeceksin sonra milli takım antrenörü olacaksın. Fenerbahçe camiasının başkanını mahkemeye vereceksin, ben de tıpış tıpış oyuncuları göndereceğim. Neye mal olursa olsun hiçbiri gidemez. Daha çok şey söylerim. Ribery, Hagi, Popescu geldi almadım. Ayıp denilen bir şey var. 19 yaşındaki bir kızı hocanız kandırdı, takımınıza transfer etti. Keşke bütün antrenörler Tanjevic gibi ahlaklı ve şerefli olsa. Hepimiz önünde saygıyla eğildi. Kimse Fenerbahçe Başkanını mahkemeye veremez. Verirse hesaplaşırız. Ya Milli Takım'ı bırakacak ya Galatasaray'ı bırakacak. Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçeli basketbolcu oynamayacak" diye konuştu.

        A Milli Takım'da bulunan Fenerbahçeli oyuncular şöyle: Bobby Dixon, Barış Hersek, Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu.

        Başkan Yıldırım, Ergin Ataman tartışmasında dün Galatasaray kulübünün yaptığı açıklamayla ilgili olarak, “Ergin Ataman benim muhattabım değil. Bu açıklamayı kim kaleme aldıysa ona bir masal anlatayım. Bursaspor ile maçımız var. Murat Özaydınlı ben yönetici arkadaşlar var. Zafer Kalaycıoğlu bizim kız takımının antrenörü. Murat heyecanla geldi, ‘Bizim antrenörü Galatasaray transfer ediyormuş’ dedi. Adnan beyi (Polat) aradık böyle bir şey varmış dedim. ‘Böyle bir şey yok’ dedi. Bir hafta sonra kız takımlarının maçı var. Öğrendik ki hoca gidiyor. Antrenörü çağırdım odada oturttum ve ‘Bir yere gidemezsin’ dedim. O da gidemedi ve biz şampiyon olduk” çıkışını yaptı.

        ‘CANAYDIN ‘TERİM YAPTI’ DEDİ’

        “İkincisi Revivo için Murat Özaydınlı ‘ayrılmak istiyor. Galatasaray’a gidecekmiş’ dedi. O zaman biraz daha tecrübesiziz. Şimdi olsa paketler gönderirim. Aradım rahmetli Özhan Canaydın’ı. Bana ‘yok bir şey’ dedi. Murat’a, ‘Madem gitmek istiyor sözleşmesini feshedin. Galatasaray almıyormuş’ feshedin’ dedim. Akşam duydum Revivo Galasaray’a imzalamış. Rahmetliye sordum ‘Benim haberim yok Fatih Terim yapmış’ dedi.”

        MAHKEME 'ŞİKE' DESİN KUPA TRABZON'UN

        AZİZ YILDIRIM: "2011 yılı kumpas yılıdır. Fenerbahçe üzerinden sivil ihtilal yapılmak istenmiştir. Bu davanın şike mike olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu dava bitmiştir. Bu dava kumpastır. Trabzon halkı bilsin; Fenerbahçe onların en çok dostu olduğu camiadır. Mahkeme şike yaptı derse, Trabzon halkı haklıdır. Kupa elbette onlara gidecektir. Mahkemeyi beklesinler."

        Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Ben dost elini uzatmıyorum. Ben doğruları söylüyorum. Benim orada dostlarım var onlarla şimdi konuşmuyorum. Orada yatırım yok. Futbolla yatıp, futbolla kalkıyorlar. Orada yürekli, saygı duyduğum insanlar var. Beylerbeyi’ndeki tesislerine çok gittim. Gençlerbirliği’ndeki oyuncu çıkıp bizim için ‘şike yaptılar’ dedi, Trabzonspor onu transfer etti. Bizi karalayan oyuncuları Trabzonspor aldı.”

        FLAŞ! MOUSSA SOW YOLCU...

        GIULIANO TERRANEO: "Sow için gelen 15 milyon Euro'lık teklifi reddettik. Sow bizim için çok önemli bir oyuncu. Fenerbahçe'de kalmak istiyor mu, bilmiyoruz. Bu konuda kafamızda soru işaretleri var. Bu durum 2-3 güne kadar netleşir. Sow'un sözleşmesinde 17 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi var. Bu bedeli veren olursa bizim yapabileceğimiz bir şey kalmaz."

        AZİZ YILDIRIM: "Sow bana 'gitmek istemiyorum' dedi. Sonra, gitmek istemiyorum idmana çıkmam diyormuş. Sow yolcu görünüyor. Kafasını karıştırmışlar. Huzuru bozanı affetmem."

        AZİZ YILDIRIM: "Mahkeme bitsin görevi bırakacağım. Bir oyum var Ali Koç aday olursa ona vereceğim. Artık kaç sene daha yaşayacağım. Ailemle yaşamak istiyorum artık. Her şey temizlensin bırakacağım. Fenerbahçe benim için hastalık. Fenerbahçe'nin her şeyi hastalık benim için. Benim gibi adam bulamazsınız."

        "ERGÜN ÖZEN'E 'BAŞKAN OL' DEDİM"

        AZİZ YILDIRIM: “Fenerbahçe’ye hizmet eden herkese kapım açık. Benim şahsımla ilgili değil kişileri affetmek. Aramın iyi olmadığını söylediğiniz insanlarla barış yapsan ne olacak? Onlar mı Fenerbahçe’yi kurtaracak. Hiç insan kalmadı mı? Hizmet edecek kimse yok mu? Bir dönem Garanti Bankası Müdürü Ergün Özen geldi bize. ‘Gel, emekli oluyorsun bu kulüpte görev yap. Başkan ol’ dedim. Bunlar değerli insanlar. Bunlar kulübün içinde olsunlar.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ