Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten olaylı Trabzonspor maçı sonrası ilk açıklama - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan ve hakem Deniz Ateş Bitnel’in damga vurduğu olaylı maç ile ilgili sarı-kırmızılı cepheden ilk açıklama geldi. UEFA’ya Finansal Fair Play (FFP) çerçevesinde savunma yapmaya giden Başkan Dursun Özbek, tartışma yaratan karşılaşma hakkında konuştu.

        Maçın dostluk çerçevesinde başladığını söyleyen Özbek “Karşılaşma daha sonra çığırından çıktı. Her iki taraf aleyhine de verilen kararlar var. Bugün Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplanıyor. Onlar konuyu değerlendireceklerdir” dedi.

        Yönetici olarak saha içi olaylar hakkında konuşmak istemediğini belirten Dursun Özbek “Salih Dursun’un yaptığı hareketi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) değerlendirecektir. Hakemin performansı da MHK’nın sorumluluğu… Biz yönetici olduğumuz için saha içinde yaşanan olayları yetkililere bırakmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

        “TÜRKİYE’NİN BUNA İHTİYACI YOK!”

        Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile maçtan sonra konuşmadığını söyleyen Özbek “Kendisi çok beğendiğim bir başkan… Maçtan önce de birlikte yemek yedik. Onlar da UEFA ile sıkıntı yaşıyorlar. Bilgi paylaşımında bulunduk. Maçtan sonra da camiasını rahatlatmak için açıklamalarda bulundu. Keşke karşılaşma saha içinde yaşanan olaylar olmadan sona erseydi. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok!” değerlendirmesinde bulundu.

        UEFA ile yapılacak toplantı hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Dursun Özbek “Savunmamızı yapmaya gidiyoruz. Haklı gerekçelerimiz var. Buradan Galatasaray lehine bir sonuçla döneceğiz” şeklinde konuştu.

        İsviçre'ye dün giden yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm'ün de dahil olacağı heyet, bugün konuyu takip eden avukat Jean Louis Dupont'la görüşmelerde bulunacak.

        Galatasaray Kulübünün dosyası, UEFA Finansal Fair Play Komisyonu tarafından 1+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası istemiyle UEFA Hukuk Kuruluna sevk edilirken, yarın son görüşmeler yapılacak.

        Sarı-kırmızılı kulüp, mali konularda son dönemde yaşanan iyileşmeleri ve geleceğe dönük planlarını aktararak, UEFA'dan ek süre talebinde bulunacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ