Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Avusturya maçı ne zaman, saat kaçta? Milli maç ne zaman? - Futbol Haberleri

        Milli takımımız, hazırlık maçında Viyana'da Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Peki Türkiye Avusturya maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak?

        Türkiye-Avusturya hazırlık maçı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

        Türkiye ile Avusturya tarihlerinde 16. randevusuna çıkacak. Avusturya ile ilk olarak 1948 yılında özel karşılaşmada mücadele eden A Milliler, İstanbul'da oynanan bu maçtan 1-0 yenik ayrılmıştı. Türkiye, bu maçın ardından Avusturya ile oynanan 15 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 8 kez de sahadan yenik ayrıldı. Ay-yıldızlılar rakip kaleye 20 gol gönderirken kalesinde ise 17 gol gördü.

        AVUSTURYA-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nda karşılan Avusturya-Türkiye maçı 29 Mart Salı günü TSİ 21.30'da başlayacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadyumu'nda oynanacak olan maçı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Pawel Gil yönetecek.

        Avusturya: Robert Almer, Florian Klein, Aleksandar Dragovic, Martin Hinteregger, Christian Fuchs, Martin Harnik, Julian Baumgartlinger, Zlatko Junuzovic, David Alaba, Marko Arnautovic, Marc Janko

        Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Ahmet Çalık, İsmail (Caner), Selçuk İnan, Ozan Tufan, V. Şen (H.Çalhanoğlu), Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun

        MİLLİ TAKIM 534. RANDEVUYA ÇIKIYOR

        Bu arada A Milli Futbol Takımı, Avusturya maçıyla birlikte 534'üncü randevusuna çıkacak. Türkiye bugüne kadar oynadığı 533 resmi ve özel maçta 199 galibiyet alırken 124 maç ise beraberlikle sona erdi. 210 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. Milliler 533 maçta toplam 700 gol atarken kalesinde 780 gol gördü. A Milli Takım son 12 maçında yenilgi yüzü görmezken dokuz galibiyet üç te beraberlik elde etti. Rakip kaleye son 12 maçta 22 gol gönderirken kalesinde ise 6 gol gördü.

        ‘UFAK PROBLEMLER SEVGİ ÇEMBERİNDE KAYBOLUYOR’

        ‘Başarıya açlık’ vurgusuna çok dikkat çeken Fatih Terim, sözlerine şöyle devam etti: “Bizde de ufak-tefek problemler oluyor tabi. Ancak sevgi çemberi içerisinde kayboluyor. Aç olmalı insan... Benim yeteri kadar doyacak başarılarım var. Ama en aç benim. Kafamda bir-iki eksik var. Hala onlarla uğraşıyorum. O yüzden Arda da, Mehmet Topal da Hakan da aç olacak, yeni çocuklar da aç olacak. Herkes aç olacak. Bu çok net. Başarı başka türlü gelmez. Bunu bir avantaj olarak kullanacağız ve şartlar ne olursa olsun iyi hazırlanacağız. Fizik, mental ve teknik-taktik olarak da en üst seviyede Fransa’ya gideceğiz.”

        ‘İSPANYA’DAN KORKMUYORUZ’

        “Dünya yıldızlarını barındıran müthiş bir takım. Son maçta Romanya’nın daha iyi oynadığı doğru ama İspanya, İspanya’dır. İniesta’lı, Ramos’lu, Pique’li son Avrupa şampiyonu. İspanya ile yakın zamanda oynadığımız iki maçta da biz baskılıydık. Madrid’de 1-0 kaybettik. Ali Sami Yen’de 1-0 öndeyken Nihat ve Semih atsa çok farklı olurdu. İspanya’ya karşı hiç korkmadan oynadık. Yenilmekten korkmuyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ