Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Fenerbahçe: 3 - Gaziantepspor: 0 (MAÇ SONUCU) - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-GAZİANTEPSPORMAÇININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig 31. hafta maçında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u ağırladı. Maçta tek kale oynayan Fenerbahçe, 27'de Kjaer ve 48 ile 81'de Van Persie'nin attığı gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Kariyerindeki 500. maçına çıkan Van Persie, 2 gol ve asistle gecenin yıldızı oldu. Bu sonuçla puanını 70'e yükselterek 73 puanlı lider Beşiktaş'ı takibe devam etti. Gaziantepspor ise 32 puanla 15. sırada kaldı.

        FENERBAHÇE: 3 - GAZİANTEPSPOR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 83 Ozan Tufan), De Souza, Alper Potuk, Nani (Dk. 83 Diego), Volkan Şen (Dk. 75 Fernandao), Van Persie

        GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Muhamed Yıldız, Elyasa Süme, Arokoyo, Hürriyet Güçer, Abuda, Orkan Çınar (Dk. 29 İlhan Parlak), Doğanay Kılıç (Dk. 60 Chibuike), Emre Nefiz, Larsson, Koray Arslan (Dk. 17 Mustafa Durak)

        GOLLER: Dk. 27 Kjaer, Dk. 48 ve 81 Van Persie (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 35 İlhan Parlak, Dk. 64 Elyasa Süme, Dk. 69 Mustafa Durak (Gaziantepspor), Dk. 80 Alper Potuk (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Van Persie'nin pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

        24. dakikada Orkan Çınar'ın uzak mesafeden şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

        27. dakikada Alper Potuk'un sol çaprazdan ortasında, ceza alanı içinde Orkan Çınar'ın bıraktığı topu kaleci Karcemarskas son anda korner çeldi.

        Aynı dakika içinde sağdan kullanılan korner atışında Gökhan Gönül'ün ortasında arka direkte topla buluşan Van Persie'nin şutunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü. Topu tekrar önünde bulan Hollandalı futbolcu bu sefer altıpasta boş pozisyonda Kjaer'i gördü. Bu oyuncu rahat pozisyonda meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-0.

        29. dakikada Gökhan Gönül, sağdan bir kez daha ortaladı ancak Van Persie'nin bekletmeden şutunda top kaleci Karcemarskas'da kaldı.

        32. dakikada Gökhan Gönül, takımını gole yaklaştırdı. Bu oyuncunun sağdan ortasında, arka direkte topla buluşan Alper Potuk'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        37. dakikada Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Van Persie'nin çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Kjaer'in ayak koyduğu top, yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Gaziantepspor savunması daha sonra meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 1-0 önde tamamladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Alper Potuk'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie, sol çaprazda kaleci Karcemarskas'dan güzel bir hareketle sıyrıldığı anda meşin yuvarlağı yerden filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        53. dakikada Volkan Şen'in sol çaprazdan sert şutunda kaleci Karcemarskas, meşin yuvarlağı zorlukla çeldi. Gaziantepspor savunması daha sonra meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        65. dakikada Fenerbahçe'nin ceza alanı önünde kazandığı serbest vuruşu kullanan Alves'in şutunda, top direğe çarparak oyun alanına döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        72. dakikada Nani'nin sağdan ortasında, ceza alanı içinde topla buluşan Alves'in kafa vuruşunda, kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı ceza alanı dışına gönderdi.

        81. dakikada Nani'nin soldan ortasında, arka direkte topla buluşan Van Persie, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 3-0 öne geçirdi.

        84. dakikada Ozan Tufan, ceza alanında son çizgide topu ön direkte bulunan Fernandao'ya bıraktı. Bu futbolcunun bekletmeden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        Fenerbahçe, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

        MAÇ ÖNCESİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

        Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 31. haftasında bugün oynanacak Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşması öncesi güvenlik önlemi artırıldı.

        Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı sonrasında Gaziantep Valiliği'nin talebi ve Basketbol Federasyonu'nun almış olduğu kararla, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 28. haftasında bugün saat 16.00'da oynanması gereken Royal Halı Gaziantep - Fenerbahçe müsabakası güvenlik gerekçesiyle ertelenmişti.

        Her ihtimale karşı önlemleri artıran İstanbul Valiliği de Süper Lig'in 31. haftasında bu akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak olan Fenerbahçe - Gaziantepspor maçı öncesinde stat çevresine bariyerler yerleştirildi. Çok sayıda polis de karşılaşma öncesi önlem alırken kontroller de artırıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gaziantepspor'la oynadıkları maçta, ilk 11'inde değişikliğe gitmedi.Portekizli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'deki son 3 müsabakaları Galatasaray, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarında sahaya sürdüğü ilk 11'i bozmadı.

        Kadro istikrarını ligin son haftalarında sağlayan Pereira, kalede Volkan Demirel'e şans verirken, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Sarı-lacivertlilerde savunmanın önünde Mehmet Topal ve Josef de Souza oynadı. Pereira, kanatlarda son haftaların formda isimleri Volkan Şen ile Alper Potuk'a yer verdi. Fenerbahçe'de forvet arkasında Luis Nani şansı bulurken, ileri uçta Robin van Persie forma giydi.

        Sarı-lacivertli takımda Raul Meireles ve Mehmet Topuz'un yanı sıra, uzun süredir sakatlığı bulunan Lazar Markovic ile kadro dışı bırakılan Caner Erkin 18 kişilik listede yer almadı.

        Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Jose Fernandao, Diego Ribas, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec ve Abdoulaye Ba oturdu.

        VAN PERSİE'NİN 500. MAÇI

        Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, Gaziantepspor karşısında kulüp takımları kariyerinin 500. maçına çıktı.

        Ülkesinde Feyenoord, İngiltere'de Arsenal ve Manchester United formaları giyen tecrübeli futbolcu, 5. dalya heyecanını sarı-lacivertli formayla yaşadı.

        ALVES'İN 'DALYA' HEYECANI

        Portekizli savunma oyuncusu Alves, Fenerbahçe formasıyla 100. resmi maçını oynadı.Fenerbahçe'ye 2013 yazında 5.5 milyon avro bonservis bedeliyle Rusya'nın Zenit kulübünden transfer edilen 34 yaşındaki futbolcu, Gaziantepspor karşısında sarı-lacivertli formayla "dalya" dedi.

        TERÖRE ORTAK TEPKİ

        Fenerbahçeli ve Gaziantepsporlu futbolcular, sahaya çıktıkları pankartla terör olaylarına ortak tepki gösterdi.Her iki takımın futbolcuları sahaya ellerinde, "Terörü lanetliyoruz" pankartıyla çıktı. Tribünler pankarttan dolayı iki takımın futbolcularını da alkışladı ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırdı.

        İKİ DAKİKA GEÇ BAŞLADI

        Fenerbahçe-Gaziantepspor maçı, Kulüpler Birliği Vakfının, geçen hafta Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla aldığı karar doğrultusunda, 2 dakika geç başladı.İki takımın futbolcuları ve hakemler orta yuvarlakta omuz omuza girerek iki dakika bekledi. Bu sırada sarı-lacivertli taraftarlar alkışlarla futbolcular ve hakemlere destek verdi.Taraftarlar iki dakikalık sürede, "Trabzon kümeye" tezahüratında da bulundu.

        GAZİANTEPSPOR'DA 6 DEĞİŞİKLİK

        Gaziantepspor, geçen hafta sahasında 3-1 kaybettiği Gençlerbirliği maçının ilk 11'ine göre 6 değişiklikle sahaya çıktı.

        Abdülkadir Kayalı, John Chibuke, Anton Putsila, Hakan Çinemre, Barış Yardımcı, Habibou'nun yerine Gaziantepspor'da, Elyasa Süme, Emre Nefiz, Orkan Çınar, Muhammed Ildız, Lima Abuda ve Doğanay Kılıç ilk 11'de oynadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ