Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye gelişi olay, gidişi sessiz oldu! - Fenerbahçe Haberleri

        Kayserispor'da gösterdiği performansla 2009-2010 yaz transfer döneminin gözdesi haline gelen Mehmet Topuz'un transferi ilginç bir hikayeye dönüşmüştü. Süper Lig'de 2008-2009 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, o dönem Mehmet Topuz'u transfer etmek için girişimde bulundu. Siyah-beyazlı takımla anlaşan Mehmet'in Beşiktaş formasıyla verdiği poz, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

        Beşiktaş yöneticileriyle yaptığı görüşmeden sonra Mehmet Topuz'un, siyah-beyazlı takımda oynamasına kesin gözüyle bakılırken, başarılı futbolcuyu isteyen bir başka kulüp olan Fenerbahçe, bu transferden vazgeçmedi. Başkan Aziz Yıldırım'ın transfer sürecinde bizzat devreye girdiği Mehmet için Fenerbahçe, Kayserispor'la her konuda el sıkıştı. Beşiktaş ise futbolcuyla anlaşırken Kayserispor'la bonservis bedeli konusunda bir mutabakata varamadı. Kayserispor'la anlaştıktan sonra Mehmet'i de ikna eden Aziz Yıldırım, 12 Haziran 2009'da gizli bir şekilde özel uçakla Kayseri'den İstanbul'a getirdiği futbolcuyu, Fenerbahçe'ye kazandırdı. Kulüpten resmi bir açıklama olmamasına rağmen Fenerbahçe'nin kasasından basına yansıyan haberlere göre Mehmet Topuz için yaklaşık 9 milyon euro bonservis ücreti çıktı.

        TARAFTAR KABUL ETTİ

        Beşiktaş formasıyla poz verdikten birkaç gün sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Mehmet Topuz'u, sarı-lacivertli taraftarlar büyük bir coşkuyla karşıladı. Sarı-lacivertli yönetim, daha önce sadece Brezilyalı yıldız Roberto Carlos için yaptığı bir uygulamayı Mehmet Topuz için de kullandı. Fenerbahçe, milli futbolcu için statta imza töreni düzenledi. Törende Mehmet'i "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" tezahüratıyla karşılayan çok sayıda taraftar, transfer sürecine de atıfta bulundu. Saha ortasına kurulan platforma başkan Aziz Yıldırım'la gelen Mehmet Topuz, "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" şapkasını takıp Fenerbahçe armasını öperek taraftarı mutlu etti.

        Mehmet Topuz, Fenerbahçe'de ilk dönemlerinde istikrarlı bir şekilde forma giymesine rağmen Kayserispor'da gösterdiği performansa ulaşamadı. Sarı-lacivertli kulüple 2013 yılında sözleşmesini uzatan Mehmet'in transfer sürecinde yaşadığı gelişmelerin aksine ayrılık süreci oldukça sessiz oldu. Kulüp, taraftarın önünde büyük bir organizasyonla imza attırdığı Mehmet'e, dün internet sitesinden yayımladığı bir mesajla veda etti.

        2 ŞAMPİYONLUK KAZANDI

        Mehmet Topuz, 7 sezon formasını giydiği sarı-lacivertli takımla 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Mehmet, Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun tamamında forma giyerek takımının şampiyon olmasında önemli rol oynarken, kariyerinin ilk zaferine de ulaştı. Tecrübeli futbolcu, 24 kez lig maçında sahaya çıktığı 2013-2014 sezonunda da Fenerbahçe'yle şampiyonluk kupasına uzandı. Fenerbahçe formasıyla Mehmet, 7 sezonda 2 lig şampiyonluğunun yanı sıra 2 Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa kazandı.

        7 SEZONA BİR SEZONU SIĞDIRAMADI

        Mehmet Topuz, Kayserispor'da ortaya koyduğu golcü kimliğini Fenerbahçe'ye taşıyamadı. Başarılı futbolcu, Kayserispor'la 2008-2009 sezonunda tüm kulvarlarda 34 maçta 14 gol kaydetti. Mehmet Topuz, 7 sezon mücadele edip toplam 216 kez formasını giydiği sarı-lacivertlilerle ise sadece 13 gol atabildi.

        SON İKİ YILDA GÖZDEN DÜŞTÜ

        Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer edilen Mehmet Topuz, ilk 5 sezonunda beklentileri karşılaşmasına rağmen son 2 yıldır formayı unuttu. Teknik direktörler Christoph Daum, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal döneminde takımın önemli isimlerinden biri olan Mehmet, son 2 yılda lig sadece 11 maçta süre alabildi. İsmail Kartal'ın çalıştırdığı Fenerbahçe'de 2014-2015 sezonunda tüm kulvarlarda 18 maçta oynayan 33 yaşındaki futbolcu, geçen sezon ise tamamen gözden düştü. Vitor Pereira yönetimindeki takımda Mehmet sadece 3 lig maçında sonradan oyuna girerek 32 dakika süre aldı. Portekizli teknik adamın takımda düşünmediği Mehmet'le sarı-lacivertli yönetim de sözleşme uzatmadı ve tecrübeli futbolcunun Fenerbahçe kariyeri sona erdi.

        MEHMET TOPUZ'UN FENERBAHÇE KARNESİ

        Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'yle sezonlarına göre tüm kulvarlarda oynadığı maç ve attığı gol sayıları şöyle:

        Sezon Oynadığı maç Attığı gol

        2009-2010 41 4

        2010-2011 37 1

        2011-2012 36 3

        2012-2013 44 1

        2013-2014 29 -

        2014-2015 18 3

        2015-2016 11 1

        TOPLAM 216 13

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ