Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: "Hakemler izin verirse hedef Avrupa!" - Kasımpaşa Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | VOLKAN KÖSE | ÖZEL RÖPORTAJ

        Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Kasımpaşa’da, teknik direktör Rıza Çalımbay hem takımın son durumu ve hedefleri hem de Türkiye’nin EURO 2016 macerası hakkında düşüncelerini paylaştı. Geçen sezon oynadığı başarılı futbolun karşılığını hakem hataları yüzünden alamayan Lacivert- Beyazlı ekibin tecrübeli hocası, bu konuya fazlasıyla dikkat çekti. Taraflı-tarafsız herkese göre Avrupa kupalarına katılım hakkı bariz hakem hataları sebebiyle adeta elinden alınan Paşa’nın bu sezon da hedefinin Avrupa olduğunu belirten Çalımbay, “Ben nerede görevli olursam olayım, en kötü ilk 10’u hedeflerim. Kasımpaşa’da ilk sezonumuzda bunu başardık. Ama hakem yanlışları sebebiyle Avrupa’ya gidemedik. İlk 3’e girebilecek futbol oynadık. Ama bazı hakemlerin gözümüzün içine baka baka, bilerek yaptığı hatalar yüzünden 2 puanla bileti kaçırdık. Herkes seyirci kaldı. Kimsenin tepkisi olmadı. Sadece bir hakem arkadaş çıktı, yaptığı hatalardan dolayı görevini bıraktı” ifadelerini kullandı. Çalımbay şöyle devam etti:

        ‘BİRÇOK HAKEM, SÜPER LİG SEVİYESİNDE DEĞİL’

        “O kadar para harcanıyor, yatırım yapılıyor ama Kasımpaşa, hakem hataları sebebiyle 2 senedir istediği yere gelemiyor. Hakem hatası 1 olur, 2 olur, 3 olur... 10 bile olur ama her maç olmaz ki! Geçen sezon 20’den fazla hata bizi buldu ve bu hatalar direkt skoru etkiledi. Şimdi mesela bazı hakem arkadaşlar 2. lige gönderildi. Bu hakemler başarısızsa neden 2. lige gidiyor. Oradakiler takım değil mi? Bu sefer de oradaki takımların canını yakacaklar! Şu an mevcut kadroda Süper Lig’i kaldıramayacak birçok hakem var. Bunlar neden, nasıl kalıyor? Bizim tek isteğimiz mertçe, dürüstçe maç yönetmeleri.”

        ‘KADERİMİZİ SADECE ARDA’YA BAĞLADIK’

        “Fransa’da bütün her şeyi Arda’ya bağladık. O da formsuz olunca başarısız olduk. Diğer takımlar inanılmaz şekilde hazırlanmışlar. Bizim de sadece idman yaparak değil, kafa olarak da orada olmamız gerekiyordu. Büyütülüyor ama bizim bu gruptan çıkmamız lazımdı. Şimdi sakin kafayla Dünya Kupası’na hazırlanmak lazım. Bence prim olayı da abartıldı. Prim tabii ki olacak, futbolcu istemese bile federasyon veriyor. Hakkıdır çünkü. Profesyonel futbolcular tüm parasını kulüpten kazanıyor, Milli Takım’da sakatlandığı zaman futbol hayatı bile bitebilir, o zaman kimse ona bir şey yapamaz, kendi başına bırakırlar. Bu yüzden primi abartmamak lazım. Ama tabii makul bir ölçüde olması gerek.”

        ‘EREN İNŞALLAH KALIR’

        “İsaksson’un ayrılma durumu var, yakında netleşir. Aydın da (Yılmaz) çok güvendiğim bir oyuncuydu. Ama maalesef 2-3 maç oynadı, onun dışında hiçbir şey yapmadı, beklentimizin çok altında kaldı. Kendisine kulüp bulması istendi. Eren Derdiyok’un durumunu bekliyoruz. Kendisine çok teklif var. Eren çok iyi bir insan, iyi de bir oyuncu ve iyi şeyleri hak eden birisi. Giderse yerine kesin oyuncu alınması lazım. Ama şu anda öyle bir şey yok. İnşallah bizde kalır.”

        ‘TERÖR YÜZÜNDEN TÜM DÜNYA HUZURSUZ’

        “Yabancıların böyle olaylar olunca geri kaçması bence normal. Çünkü korkuyorlar. Bir de şu var, konumumuz itibarıyla Irak’ta ve Suriye’de yaşanan olaylar Türkiye’de oluyor gibi yansıyor, dışarıdan böyle yansıdığı için korkuyorlar. Türkiye, turizmde dünyanın en iyilerinden. İnşallah bunların hepsini atlatacağız. Ama terör, bütün dünya için tehlike bana göre, tüm dünya huzursuz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ