Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Ada'da son durum! - Futbol Haberleri

        Dünyanın en çekişmeli liglerinden biri olarak görülen Premier League'de yeni sezona geçen hafta giren ekiplerin transfer dosyaları ve ilk haftanın ardından durumları şöyle:

        Arsenal:

        Samir Nasri, dizinden ameliyat olması nedeniyle 1 ay forma giyemeyecek. Kendisinden çok şey beklenen orta sahanın genç yıldızı Emmanuel Frimpong'un da sakatlanması teknik direktör Arsene Wenger'i zora soktu. Frimpong'un 9 ay oynayamayabileceği belirtiliyor.

        Takıma katılanlar: Laurent Koscielny (Lorient), Marouane Chamakh (Bordeaux)

        Gönderilenler: Mikael Silvestre, William Gallas, Sol Campbell (Newcastle United), Eduardo (Shakhtar Donetsk)

        Aston Villa:

        Stephen Ireland'ın Manchester City'den transfer edilmesiyle kadrosunu güçlendiren Aston Villa, teknik direktör Martin O'Neill'in sürpriz istifasından sonra oynadığı maçta West Ham United'ı 3-0 yendi ve lige iyi bir başlangıç yaptı.

        Takıma katılanlar: Stephen Ireland (Manchester City)

        Gönderilenler: Wilfred Bouma, Marlon Harewood (Blackpool), James Milner (Manchester City), Nicky Shorey (West Bromwich Albion)

        Birmingham City:

        Birmingham, kalecisi Ben Foster'ın iyi oynadığı ligin ilk haftasında, Sunderland karşısında 2 farklı yenilgiden durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

        Takıma katılanlar: Ben Foster (Manchester United), Enric Valles (NAC Breda), Nikola Zigic (Valencia), Matt Derbyshire (Olympiakos)

        Gönderilenler: Lee Carsley (Coventry City), Colin Doyle (Coventry City), Gary McSheffrey (Coventry City), Franck Queudrue

        Blackburn Rovers:

        Blackburn de sahasında karşılaştığı Everton'ı 1-0 yenerek, lige 3 puanla başlayan takımlar arasında yer aldı. David Dunn, ranatsızlığı nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

        Takıma katılanlar: Mame Diouf (Manchester United)

        Gönderilenler: Steven Reid (West Bromwich Albion)

        Blackpool:

        Ligin yeni takımı Blackpool, Wigan Athletic'i 4-0 yenerek lige müthiş bir başlangıç yaptı. Maçın iki golünü, Blackpool'un yeni transferi Marlon Harewood attı. Kulüp, Başkan Karl Oyston'un sürpriz istifasıyla büyük şok yaşadı.

        Takıma katılanlar: Craig Cathcart (Manchester United), Elliot Grandin (CSKA Sofya), Marlon Harewood (Aston Villa), Malaury Martin (Monaco), Ludovic Sylvestre (Mlada Boleslav),

        Gönderilenler: Ben Burgess (Notts County), Hameur Bouazza (Rangers) Daniel Nardiello (Exeter City)

        Bolton Wanderers:

        Bolton, ligin ilk haftasında ağırladığı Fulham ile 0-0 berabere kaldı. Ligde oynadığı son 7 maçı kaybetmeyen Bolton, bu seriyi bu hafta West Ham karşısında da bozmamak için uğraş verecek.

        Takıma katılanlar: Marcos Alonso (Real Madrid), Robbie Blake (Burnley), Martin Petrov (Manchester City)

        Gönderilenler: Zoltan Harsanyi (serbest), Nicky Hunt (Bristol City), Ricardo Vaz Te (Panionios)

        Chelsea:

        Ligin son şampiyonu, West Bromwich Albion'u 6-0 yenerek, bu yılın da en büyük favorilerinden biri olduğunu kanıtladı. Didier Drogba, bu maçta 3 gol atarak ''hat-trick'' yaparken, sakatlıktan kurtulan Michael Essien de uzun süre sonra forma giyme şansı buldu.

        Takıma katılanlar: Yossi Benayoun (Liverpool), Tomas Kalas, Ramires (Benfica)

        Gönderilenler: Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Juliano Belletti (Fluminense), Cole (Liverpool), Deco (Fluminense), Scott Sinclair (Swansea City), Miroslav Stoch (Fenerbahçe)

        Everton:

        Transfer sezonunda taraftarlarını memnun edecek bir adım atmayan Everton, ligdeki ilk maçında Blackburn'e 1-0 yenildi.

        Takıma katılanlar: Jan Mucha (Legia Warsaw), Jermaine Beckford (Leeds United), Magaye Gueye (Strasbourg)

        Gönderilenler: Dan Gosling (Newcastle United)

        Fulham:

        Ligdeki ilk maçında Bolton Wanderers ile 0-0 berabere kalan Fulham'da, yeni transfer Philippe Senderos sakatlığı nedeniyle 6 ay forma giyemeyecek.

        Takıma katılanlar: Mouassa Dembele (AZ Alkmaar), Philippe Senderos (Arsenal), Jonathan Greening (West Bromwich)

        Gönderilenler: Chris Smalling (Manchester United), Erik Nevland (Viking)

        Liverpool:

        Geçen sezon yaşanan hayal kırıklığını gidermek isteyen Liverpool, teknik direktör Rafael Benitez'in yerine Roy Hodgson'u getirerek yeni bir sayfa açtı. Ligin ilk haftasında Arsenal ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta yeni transfer Joe Cole kırmızı kartla oyundan atıldı.

        Takıma katılanlar: Joe Cole (Chelsea), Brad Jones (Middlesbrough), Milan Jovanovic (Standard Liege), Christian Poulsen (Juventus), Danny Wilson (Rangers)

        Gönderilenler: Philipp Degen (Stuttgart), Yossi Benayoun (Chelsea), Albert Riera (Olympiakos)

        Manchester City:

        Transfer sezonunun en çok gündeme gelen takımlarından Manchester City, İtalyan forvet Mario Balotelli ile James Milner'i alarak, kadro olarak ligin en güçlü ekiplerinden biri görüntüsüne kavuştu. Craig Bellamy ile Robinho'ya 25 kişilik kadroda yer vermeyen City, ilk maçında Tottenham ile golsüz berabere kaldı ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Takıma yeni katılan Aleksandar Kolarov ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle 1 ay forma giyemeyecek. Jerome Boateng'in de sakatlığı nedeniyle bu hafta sonunda oynanacak lig maçında sahaya çıkamayacağı belirtiliyor.

        Takıma katılanlar: Mario Balotelli (Inter Milan), Aleksandar Kolarov (Lazio) James Milner (Aston Villa), Yaya Toure (Barcelona), David Silva (Valencia), Jerome Boateng (Hamburg)

        Gönderilenler: Javier Garrido (Lazio), Benjani, Craig Bellamy (Cardiff City), Stephen Ireland (Aston Villa), Sylvinho, Martin Petrov (Bolton Wanderers)

        Manchester United:

        Geçen sezon Chelsea'nin ardından ikincilikle yetinmek zorunda kalan, yeni sezon öncesinde ABD'de oynadığı maçlarda aldığı kötü sonuçlarla şaşkınlık yaratan, ancak bunu Federasyon Kupası finalinde Chelsea'yi yenerek telafi eden Manchester United, ligdeki ilk maçında Newcastle United'ı 3-0 yendi.

        Takıma katılanlar: Chris Smalling (Fulham), Javier Hernandez (Guadalajara)

        Gönderilenler: Ben Foster (Birmingham City), Danny Welbeck (Sunderland), Craig Cathcart (Blackpool)

        Newcastle United:

        Manchester United ile oynanan ve 3-0 biten maçta sonuca uygun olarak az ümit veren Newcastle United'da, golcü futbolcu Andy Carroll kendine olan güveniyle dikkati çekti. Bu maçta oynayamayan Peter Lovenkrands ile Danny Guthrie'nin hafta sonunda oynamaları bekleniyor.

        Takıma katılanlar: James Perch (Nottingham Forest), Dan Gosling (Everton), Sol Campbell (Arsenal)

        Gönderilenler: Nicky Butt

        Stoke City:

        Teknik direktör Tony Pulis, takımının lige tutunabilmesi için daha fazla transfere ihtiyaç olduğununu düşünüyor. Ligin ilk maçında Wolverhampton Wanderers karşısında alınan 2-1'lik yenilgi, takımda daha çok iş yapılması gerektiğine işaret ediyor.

        Takıma katılanlar: Kenwyne Jones (Sunderland), Florent Cuvelier (Portsmouth), Carlo Nash (Everton), Jon Walters (Ipswich)

        Gönderilenler: James Beattie (Rangers), Andy Griffin (Reading), Steve Simonsen (Sheffield United)

        Sunderland:

        Sunderland, ligin ilk haftasında 3 puana çok yaklaşmasına rağmen maçın son bölümünde yediği 2 golle beraberliğe razı oldu.

        Teknik direktör Steve Bruce, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında hakemi suçlu göstererek geçen yılki geleneğini devam ettirdi.

        Takıma katılanlar: Marcos Angeleri (Estudiantes), Titus Bramble (Wigan Athletic) John Mensah (Lyon), Simon Mignolet (St Truidense), Cristian Riveros (Cruz Azul), Danny Welbeck (Manchester United)

        Gönderilenler: Kenwyne Jones (Stoke), Lorik Cana (Galatasaray), Marton Fulop (Ipswich Town), Daryl Murphy (Celtic)

        Tottenham Hotspur:

        Tottenham, ligin ilk haftasında, Manchester City karşısında zor anlar yaşamasına rağmen sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

        Golcü futbolcu Jermain Defoe'nin sakatlığı nedeniyle hafta sonunda oynanacak lig maçında forma giyemeyeceği tahmin ediliyor.

        Takıma katılanlar: Sandro (Internacional)

        Gönderilenler: Adel Taarabt (Queens Park Rangers), Dorian Dervite (Villarreal)

        West Bromwich Albion:

        Premier Lig'e bu sezon tekrar ''merhaba'' diyen West Bromwich, ilk maçında Chelsea'ye 6-0 gibi bir sonuçla yenilerek son sıraya yerleşti.

        Antrenmanda sakatlanan Ishmael Miller ve Joe Mattock 1 ay sahalardan uzak kalacak.

        Takıma katılanlar: Boaz Myhill (Hull City), Nicky Shorey (Aston Villa), Steven Reid (Blackburn), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Gabriel Tamas (Auxerre)

        Gönderilenler: Robert Koren, Filipe Teixeira, Borja Valero (Villarreal), Reuben Reid (Walsall)

        West Ham United:

        Transfer döneminde bünyesine birçok yeni oyuncu katan West Ham, iddialı çıktığı maçta Aston Villa'ya 3-0 yenildi ve ligin ilk haftasını puansız kapattı.

        Takıma katılanlar: Tal Ben-Haim (Portsmouth), Pablo Barrera (Universidad Nacional), Thomas Hitzlsperger (Lazio), Frederic Piquionne (Lyon)

        Gönderilenler: Guillermo Franco, Bondz N'Gala (Plymouth Argyle)

        Wigan Athletic:

        Wigan Athletic, ligin ilk haftasında, Premier Lig'in yeni ekibi Blackpool'a 4-0 yenildi ve zor bir sezon geçireceğinin işaretini daha ilk haftada verdi.

        Takıma katılanlar: Antolin Alcaraz (Club Bruges), Mauro Boselli (Estudiantes), Ali Al Habsi (Bolton)

        Gönderilenler: Titus Bramble (Sunderland), Richard Kingson, Jason Koumas, (Cardiff City), Mario Melchiot, Paul Scharner

        Wolverhampton Wanderers:

        Wolverhampton, sezonun ilk maçında Stoke City'i 2-1 yenmeyi başardı.

        Takıma katılanlar: Steven Fletcher (Burnley), Stephen Hunt (Hull City), Jelle Van Damme (Anderlecht)

        Gönderilenler: Chris Iwelumo (Burnley), Andrew Surman (Norwich)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ