Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Müslüman da değilim, Hristiyan da! - Futbol Haberleri

        A Milli Takım’ın Belçika hazırlıkları sürerken akıllar da Guus Hiddink’te... Chelsea ile ‘dirsek temasında’ olan Hollandalı hocanın A Milli Takım’dan ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu...

        Hiddink’le ilgili soru işaretleri sürerken Kazım Kazım, hocasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Hiddink’in kendisi için özel biri olduğunu belirten Kazım, “Hiddink sihirli biri. Bize çok şey katıyor. Sanki kutsal kitaptan konuşur gibi ifadeler kullanıyor. Onu dinlememek, tecrübelerinden faydalanmamak bence aptallık olur. Umarım Chelsea’ye gitmez ve bizimle kalır” diye konuştu.

        ‘2002’DE KARARIMI VERDİM’

        Türkiye’yi tercih etme sürecini de anlatan G.Saraylı oyuncu, “Türk Milli Takımı’nı seçmemde en büyük etken 2002 Dünya Kupası. O zaman 16 yaşındaydım ve televizyondan Türkiye’yi izledim. Artık kafamda bazı şeyler netleşmişti. Önce Türkiye, sonra İngiltere’den teklif aldım. Ama 2002’deki Dünya üçüncülüğü kırılma anıydı. Aslında Türk Milli Takımı’nda oynamak benim için çok zor olmadı. Bu

        Türkiye için daha zor bir karardı. Herkesten farklıydım. Ama beni kabul ettiler. Bende de değişimler yaşandı ve adapte oldum” dedi.

        Kazım Kazım, diniyle ilgili bir soruya yanıt verirken de şaşırtıcı ifadeler kullandı. Milli yıldız, “Müslüman değilim, Hristiyan da değilim. İki dinin arasında bir yerdeyim aslında. Ama tanrıya inanıyorum ve doğru yaşamaya çalışıyorum” yorumunu yaptı.

        ‘ÖNCE PORTEKİZCE ÖĞRENDİM’

        Kazım, Türkiye’deki ilk günlerini ise şöyle anlattı: İlginç ama Türkiye’ye ilk geldiğimde Türkçe’den önce Portekizce’yi öğrendim. Fenerbahçe’de çok sayıda Brezilyalı oyuncu vardı. Onlarla iletişim kurarken, Portekizcem gelişti. Zaten eşim de Brezilyalı. Ayrıca kabul etmek gerek ki, Türkçe zor bir dil. Bir kelimenin birden fazla anlamı var. Bu yüzden cümle kurmakta zorlanıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ