Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası İspanya İspanya, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, Vicente Del Bosque - Futbol Haberleri

        İtalya, İrlanda, Hırvatistan ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak İspanya'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Kupaya katılma mücadelesi

        İspanya, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde I Grubu'nda mücadele etti. Çek Cumhuriyeti, İskoçya, Litvanya ve Liechtenstein'ın yer aldığı grubu lider tamamlayan İspanya, şampiyonaya katılma hakkı elde etti.

        İspanya'nın yer aldığı I Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        Takımlar O G B M A Y P

        ---------------------------------------------

        1. İspanya 8 8 0 0 26 6 24

        2. Çek Cumhuriyeti 8 4 1 3 12 8 13

        3. İskoçya 8 3 2 3 9 10 11

        4. Litvanya 8 1 2 5 4 13 5

        5. Liechtenstein 8 1 1 6 3 17 4

        Teknik Direktör: Vicente Del Bosque

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Çalıştırdığı Takımlar: Real Madrid, Beşiktaş

        Başarıları: Şampiyonlar Ligi 2000, 2002, İspanya Ligi 2001, 2003, İspanya Süper Kupası 2001, UEFA Süper Kupası 2002, Kıtalararası Kupa, Dünya Kupası 2010

        Kariyeri: 64 yaşındaki İspanyol Del Bosque, daha önce Real Madrid ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. 2008'deki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olan kadronun başında bulunan Del Bosque, Real Madrid'i çalıştıran en başarılı teknik direktörlerden biri olarak görülüyor. Del Bosque, 2010'daki Dünya Kupası'nda da İspanya'yı şampiyonluğa taşımayı başardı. Del Bosque Real Madrid'de futbol oynarken 5 La Liga şampiyonluğu ve 4 Kral Kupası, teknik direktörken de 2 La Liga, 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

        Elinde çok yetenekli bir kadro bulunan Del Bosque, elemelerde 8 maçın tamamını kazanarak takımının Avrupa Şampiyonası'nda iddialı olduğunu gösterdi.

        Güçlü tarafları: Sakin bir teknik direktör olarak tanınan Del Bosque, soyunma odasında dengeyi nasıl koruyacağını ve oyuncularla özel olarak nasıl ilgileneceğini biliyor. Oyuncularından en iyi performansı alabilen Del Bosque, sakinliği ve genç oyuncular yetiştirmesi sayesinde İspanya'da çok sayıda hayran kazanmış durumda.

        Zayıf tarafları: Alçak gönüllü bir teknik adam olması nedeniyle Del Bosque basında eleştirilere kolay hedef oluyor. Del Bosque'nin başarıları basında sık sık küçümseniyor.

        Taktikleri: İspanya'ya Avrupa Şampiyonası'nı kazandıran oyun düzenine sadık kalan ve sadece bu tarza biraz genişlik katan Del Bosque, Andres Iniesta, Xavi, Cesc Fabregas ve Xabi Alonso'nun katkısına büyük önem veriyor.

        Del Bosque için, topla oynama yüzdesini yüksek tutmak sistemin vazgeçilmez unsuru. Çok yüksek isabetli pas oranıyla oynayan İspanya, bu konuda dünyanın en iyi takımları arasında yer alıyor.

        Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona)

        Savunma: Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Raul Albiol (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Jordi Alba (Valencia), Juanfran Torres (Atletico Madrid)

        Orta Saha: Sergio Busquets (Barcelona), Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao), Xabi Alonso (Real Madrid), Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Chelsea), Santi Cazorla (Malaga)

        Forvet: David Silva (Manchester City), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Jesus Navas (Sevilla), Pedro Rodriguez (Barcelona), Alvaro Negredo (Sevilla)

        Öne çıkan oyuncular

        Iker Casillas (Kaleci)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        31 yaşındaki Casillas, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak görülüyor. Real Madrid'de oynayan Casillas, İspanya ile 15 yaş altı, 17 yaş altı ve 19 yaş altı uluslararası turnuvalarda şampiyon olduktan sonra en büyük uluslararası başarısını 2010'da İspanya ile Dünya şampiyonu olarak kazandı.

        Milli takımda 100'den fazla maça çıkan ve ülkesinde Saint İker (Aziz İker) lakabıyla anılan Casillas, çok güçlü reflekslere sahip ve çevik bir kaleci. Oyunu sürekli rakip sahada oynayan bir takımın kalecisi olan ve oyunu iyi okuyan Casillas, batıl inançlara sahip ve bu nedenle Real Madrid her gol attığında kendi kalesinin direğine dokunuyor.

        Xavi (Orta Saha)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        32 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusu Xavi, pasa dayalı bir oyun sistemiyle oynayan İspanya'nın en önemli oyuncularından. Takımını bir orkestra şefi gibi yöneten Xavi, üst düzey tekniği ve isabetli paslarıyla dikkat çekiyor. 11 yaşından beri Barcelona'da oynayan Xavi, özellikle Barcelona'dan da takım arkadaşı olan İniesta ile çok etkili bir ikili oluşturuyor.

        Duran topları da başarıyla kullanan Xavi, savunma görevini de çok iyi yerine getiriyor. Yaratıcılığıyla ön plana çıkan Xavi, dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak görülüyor.

        Andres İniesta (Orta Saha)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Xavi ile Barcelona'dan takım arkadaşı olan 28 yaşındaki İniesta, son 6 yıldır milli takımda forma giyiyor. Barcelona'ya Albacete'den 12 yaşındayken gelen İniesta, çok üst düzey bir top tekniğine sahip. Birçok mevkide görev alabilen İniesta, takımı için mücadele etmeyi hiç bırakmıyor.

        İniesta, çok rahat adam geçmesi, yüksek pas yüzdesi, savunmadaki başarısıyla eksiksiz bir orta saha oyuncusu durumunda.

        Avrupa şampiyonaları geçmişi

        1964 ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonalarını kazanan İspanya daha önce 11 kez bu turnuvaya katıldı.

        1960 Çeyrek finale çıktı

        1964 Şampiyon oldu

        1968 Çeyrek finale çıktı

        1976 Çeyrek finale çıktı

        1980 Gruplarda elendi

        1984 2. oldu

        1988 Gruplarda elendi

        1996 Çeyrek finale çıktı

        2000 Çeyrek finale çıktı

        2004 Gruplarda elendi

        2008 Şampiyon oldu

        Maç Takvimi

        10 Haziran: İspanya - İtalya

        14 Haziran: İspanya - İrlanda

        18 Haziran: Hırvatistan - İspanya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ