Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Süper Lig'e 2002-2003 sezonunda veda ettikten sonra amatör kümeye kadar düşen Göztepe'nin hedefi bu yıl yeniden Süper Lig'e yükselmek - Futbol Haberleri

        Bu hafta başlayacak PTT 1. Lig'de 26 Ağustos pazar günü Kartalspor ile karşılaşacak Göztepe, geçen sezonun bitimine 3 hafta kala takımın başına getirilen ve daha önce 1999-2000'de Yimpaş Yozgatspor'u ve 2010-2011 sezonunda da Samsunspor'u Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Hüseyin Kalpar ile ''Süper Lig'' hedefine ulaşmaya çalışacak.

        Deneyimli teknik direktör Kalpar, PTT 1. Lig'in her zaman çok farklı bir mücadeleye sahne olduğunu, ''çok iyi değil'' denilen takımların bile ligde başarılı olabildiğini söyledi.

        Ligde, her zaman mücadele gücü yüksek ekiplerin başarılı olduğunu kaydeden Kalpar, şöyle konuştu:

        ''Biz iyi bir takım olmak ve ekip ruhu yakalamak istiyoruz. Bu da tek başına olacak bir şey değil. Futbolcusu, teknik ekibi, yönetimi, taraftarı ve basınla birlikte gerçekleşebilir. Bu her zaman geçerli olan bir kural. Takımlar inişli çıkışlı grafikler çizebilir, fakat yarışı önde bitirmek çok önemli. Biz de o anlayış içindeyiz. Futbolda eksik hiç bitmez, birisi en iyisini yaptık diyebilir ama ne kadar iyisini yaparsan yap, ne kadar çok para harcarsan harca, ekip ruhunu oluşturamadığın zaman sonuç alamazsın. Eğer, takımdaşlığı ve ekip ruhunu sahaya yansıtabilirsek başarılı olacağımıza inanıyorum.''

        Kalpar, bu noktada Göztepe taraftarına da her zaman güvendiğini ifade ederek, ''Ben bile zaman zaman onların önünde oynama isteği duyuyorum. Onların desteği de bizim için çok önemli'' dedi.

        Süper Lig hasreti

        Süper Lig'e 2002-2003 sezonunda veda ettikten sonra yaşadığı sıkıntılarla amatör kümeye kadar düşen Göztepe'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından devralındıktan sonra yapılan ihaleyle Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri AŞ tarafından satın alındı.

        Art arda gelen başarısızlıklarla 2007-2008'de amatör kümede mücadele eden sarı kırmızılı ekip, TFF 3. Lig'e yükselme müsabakalarında başarılı olamasa da 2008-2009 sezonunun başında Aliağa Belediyespor'un isim haklarını alarak TFF 3. Lig'de mücadele etmeye başladı.

        Önce 2. lige ardından geçen yıl da 1. Lig'e yükselen Göztepe, 1. lig'deki bu ilk sezonunda istediği sonuçları alamadı ve sezonu düşme hattının hemen üzerinde tamamladı.

        Bugüne kadar 25 yıl Süper Lig düzeyinde mücadele veren Göztepe, 22 sezon da bir alt ligden Süper Lig'e çıkmak için mücadele etti. Bunlardan 4'ünde başarılı olan

        Sarı kırmızılı ekip, 1977-1978, 1980-1981, 1998-1999 ve 2000-2001 yıllarında Süper Lig'e yükselmeyi başarmıştı.

        15 yeni transfer

        Göztepe, transfer döneminde 2'si yabancı toplam 15 oyuncuyu kadrosuna dahil etti.

        İzmir temsilcisinin yeni sezon için bugüne kadar kadar yaptığı transferler şöyle:

        ''Aytek Aşıkoğlu (Çaykur Rizespor), Bedi Bastien Buval (Feirense), Dilaver Güçlü (Denizlispor), Fatih Doğan (Basel), Fatih Yiğen (Denizlispor), Ferhat Odabaşı (Kayser Erciyesspor), Hamza Gezmiş (Kartalspor), Janderson Rodrigues Bahia (Duque De Caxias), Kazım Sarı (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Mithat Yaşar (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Mustafa Demirci (Oyak Renaultspor), Onur Bektaş (Göztepe), Ömer Can (Orhangazispor), Şaban Genişyürek (Karşıyaka), Veli Kızılkaya (Boluspor).''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ