Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Orduspor Ordu Valisi Orhan Düzgün, Spor Toto Süper Lig'de 19 Kasım pazartesi günü oynanan Orduspor-Trabzonspor maçının ardından Orduspor kafilesini taşıyan otobüse yapılan taşlı saldırıyla ilgili olarak, '' Emniyetin bugüne kadar yaptığı çalışmalardan, saldırının - Futbol Haberleri

        Vali Düzgün, katıldığı bir etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Orduspor-Trabzonspor maçının ardından Orduspor kafilesini taşıyan otobüse yapılan taşlı saldırıda asıl hedefin Trabzonspor taraftarlarını taşıyan otobüs olduğunun alınan ifadelerden anlaşıldığını vurgulayan Vali, Düzügn, şunları kaydetti:

        '' Olayın yaşandığı akşam bir grup Orduspor taraftarı 61 plakalı bir kaç aracı taşlıyor. O araçlardan bir tanesi de zaten Trabzon'a gittiğinde servise girmiş. Yani olay tamamen Trabzonspor taraftarlarına yönelik tatsız bir olay. O akşam Emniyetimiz gece geç saatlere kadar iş yerlerinin de kameralarından yararlanarak, taş atmak suretiyle saldırı hazırlığın da bulunan gençleri tespit ettiler, bunların hepsinin savcılıkça ifadeleri alındı. Kendi ifadelerinden de Orduspor kafilesini taşıyan otobüsü Trabzonspor taraftarlarını taşıyan otobüs olduğunu düşünerek taşlı saldırı yaptıkları belirlenmiştir''

        "SAVCILIK GERÇEK OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRIYOR"

        Vali Düzgün, saldırının ardından, saldırıda asıl hedefin Orduspor teknik direktörü Hector Cuper olduğunun ve bunun da saldırı öncesi bilindiğine dair kamuoyunda yer alan iddiaların hatırlatılması üzerine,'' Emniyetin bugüne kadar yaptığı çalışmalardan saldırının Orduspor futbolcularına yada teknik direktörüne yönelik yapıldığına dair her hangi bir bilgi ve belge mevcut değil. Bu konuyla ilgili basına demeç veren arkadaşlarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüştük, onların kendi ellerinde başka bir bilgi veya belge varsa söz konusu kişilerin ifadelerine başvurmak suretiyle bunların gerçekle ilgisi olup olmadığını araştırıyor. Ama şu an için kesinlikle böyle bir belge söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

        Vali Düzgün, ayrıca 10 veya 20 kişinin yaptığı saldırının kesinlikle Orduspor taraftarına gölge düşürmeyeceğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ