Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şu an saat kaç? Saatler ne zaman geri alınacak? İşte cevabı...

        Türkiye'de şu an saat kaç? Geçtiğimiz sene alınan bir kararla sürekli yaz saati uygulamasına geçilmiş, saatler yaz saati uygulamasında devam etmişti. Saatlerin geri alınmasını bekleyen vatandaşlar sürekli 'saatler geri alınacak mı' sorusuna yanıt ararken, kış saati uygulamasına geçilmeyeceği açıklanmıştı. Fakat dün Türkiye'de bazı telefon ve bilgisayar saatleri otomatik olarak saati geri aldı. Bu yüzden vatandaşlar 'Saatler geri alındı mı', 'Türkiye'de şu an saat kaç' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Türkiye'de şu an saat kaç? Saatler geri alındı mı?

        ŞU AN SAAT KAÇ? SAATLER GERİ ALINDI MI?

        Yaz mevsiminin sona ermesiyle vatandaşlar saatlerin geri alınacağı haberini heyecanla bekliyor. Dünya genelinde saatlerin geri alınmasıyla Türkiye'de bazı vatandaşların cep telefonları ve bilgisayarları otomotik olarak saati geri aldı. Fakat Türkiye kış saati uygulamasına geçmedi ve yaz saati uygulamasına halen devam etmektedir.

        REKLAM

        SAATLER GERİ ALINACAK MI?

        Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 7 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yaz saati uygulamasına devam edilmesi kararı alınmıştı. 23 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan kararnamede yaz uygulamasının bu yıl da devam edileceği bildirildi. Kış saati uygulamasına ise 28 Ekim 2018 Pazar günü sat 04.00'ten itibaren geçileceği bildirildi.

        Buna göre, bu sene saatler geri alınmayacak ve yaz saati uygulaması devam edecek. Saatler 28 Ekim 2018 tarihinde bir saat geri alınacak.

        İşte Resmi Gazete'de yer alan açıklama:

        Resmi Gazete'de yayımlanan kararda 7 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan yaz saati uygulamasının devamı kararının yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ