Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte ocak ayında suç çetelerinin eleman devşirme ve propaganda aracı olarak kullandığı 406 sosyal medya hesabının kapatıldığını, kurşunlama olaylarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 oranında düştüğünü bildirdi.

AA'da yer alan habere göre Vali Gül, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) gerçekleştirilen emniyet verileri aylık değerlendirme toplantısında, kentin ocak ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı.

Ocak ayında terör örgütlerine yönelik operasyon sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42 arttığını belirten Gül, bu kapsamda 419 şüphelinin yakalandığını, 74'ünün tutuklandığını, 89'u hakkında adli kontrol kararı uygulandığını kaydetti.

Gül, operasyonlara ilişkin, "Devlet olarak terörü sadece şehrimizden, ülkemizden değil, bu coğrafyadan silmekte kararlıyız." ifadesini kullandı.

İstanbul'un dünyadaki diğer büyük kentlere göre daha güvenli bir şehir olduğunu dile getiren Gül, geçen yılın ocak ayına göre kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, huzur ve sükunu bozma, tehdit gibi kişilere karşı işlenen suçların yüzde 6, mal varlığına karşı işlenen suçların ise yüzde 17 oranında azaldığını bildirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ