Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig'de en çok ikinci ve birinci olan takımlar hangileri? Sıralama değişti mi? - Futbol Haberleri
        1

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen her yıl Türkiye Futbol Şampiyonu'nu belirlemek için oynanan Süper Lig, profesyonel düzeyde ilk olarak 1959 yılında oynanmaya başladı. Süper Lig şampiyonluğu denildiği zaman dört büyük takım ön plana çıkıyor ancak son yıllarda Medipol Başakşehir ve Buraspor'un da şampiyonlukları bulunuyor. Peki, Süper Lig tarihi boyunca en çok hangi takımlar birinci ve ikinci oldu?

        2

        SÜPER LİG'DE EN ÇOK İKİNCİ VE BİRİNCİ OLAN TAKIMLAR

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

        2019 - 2020 Süper Lig sezonunda Medipol Başakşehir ilk kez şampiyon oldu. İstanbul'da şampiyonluğu elde eden farklı bir takım olan Başakşehir Süper Lig tarihinde bir kez ikinci oldu.

        3

        ESKİŞEHİRSPOR

        1965 yılında kurulan Eskişehirspor'un Süper Lig tarihinde üç kez ikinciliği bulnuyor.

        4

        TRABZONSPOR

        Süper Lig tarihi boyunca 4 kez şampiyonluğu yakalayan Trabzonspor, Karadeniz bölgesinde şampiyonluğu alan tek takım. Süper Lig tarihi boyunca Trabzonspor 8 kere ikinci sırada yer aldı ve birinciliği kaçırdı.

        5

        BEŞİKTAŞ

        Süper Lig'de en son 16. şampiyonluğunu 2021 yılında kutlayan Beşiktaş, 13 kere ikinci oldu.

        6

        FENERBAHÇE

        Süper Lig tarihi boyunca 19 kez şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe en son 2014 senesinde şampiyon oldu. Süper Lig'de 22 kere ikinci sırada yer alan Fenerbahçe en çok ikinci olan takımdır.