Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Süper Lig'de hangi takım şampiyon olacak? (2'li averaj hesapları, kalan maçlar) - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

        2

        Haftaya lider giren Başakşehir, Sivasspor'la 0-0 berabere kalarak kayıplarına bir yenisini daha ekledi.

        3

        Böylece bitime 3 hafta kala Galatasaray, 63 puana yükseldi ve Başakşehir'i yakalayarak averajla liderliği almayı bildi.

        16

        BAŞAKŞEHİR - GALATASARAY

        Başakşehir ile Galatasaray arasındaki ikili averaj üstünlügü, iki takım arasında ligin 33. haftasında oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak. O maça kadar bu belirsizlik devam edecek. Ligin ilk yarısında oynanan maç 1-1 sona ermişti.

        17

        İki takım arasında ikili averajdaki üstün takım, Galatasaray - Başakşehir maçını kazanan taraf olacak. Eğer ikinci maç da beraberlikle sona ererse, ikili averaj kuralında deplasman golü kuralı geçerli olmadığı için lig genelindeki gol averajlarında üstün olan taraf, sıralamada da üst sırada yer alacak.

        18

        BEŞİKTAŞ - GALATASARAY

        Beşiktaş, ligin ilk yarısındaki derbiyi 1-0 kazanan taraf olmuştu. Galatasaray, TT Stadı'nda 2-0'lık galibiyeti alınca ikili averajda üstünlük sarı-kırmızılı takıma geçti.

        19

        BEŞİKTAŞ - BAŞAKŞEHİR

        Başakşehir ile Beşiktaş arasında ikili averaj üstünlüğü bulunmuyor. İki takımın puan eşitliği halinde ligdeki genel gol averajına bakılacak.

        20

        ÜÇLÜ AVERAJ HENÜZ BELLİ DEĞİL

        Üçlü averaj durumu, üç takım arasındaki karşılaşmalarının ardından belli olacak. Peki üçlü averaj nasıl hesaplanıyor? Burada 3 takımın kendi aralarında oynadığı maçlar tıpkı bir Devler Ligi grubu gibi değerlendirilecek. TFF Mevzuatı ne diyor:

        21

        Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise:

        I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz)

        II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

        22

        III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

        IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ