Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşte Taksim İlkyardım hastanesindeki yangınının yeni görüntüleri!

        Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

        DHA'nın haberine göre hastanede dün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın hastanenin dış cephesini sardı. Hastane içinde büyük panik yaşandı. Tedavi gösteren hastalar tahliye edildi. Yangın sırasında hastane içinde yaşanan panik cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir başka cep telefonu kamerası görüntünde ise itfaiyenin yangına hastane içinden ulaşması yer alıyor.

        "İLK BAKIŞTA DIŞ CEPHEDEN KAYNAKLI OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"

        Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Hastanesi'nde çıkan yangına ilişkin yaptığı açıklamada,"Bilindiği gibi saat 17 sularında başlayan bir yangınla karşı karşıya kaldık. Yüreğimiz hopladı, endişe duyduk. Orada çalışan personellerimiz, vatandaşlarımız, itfaiye görevlilerimiz çok hızlı bir şekilde organize olarak tahliyeleri gerçekleştirdiler.Şu anda itfaiye ve savcılık soruşturma başlattı, biz de idari soruşturma başlattık. Çalışmalarımız ve soruşturmalar sonrası bir ihmal varsa ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır. Teknik bir sorun söz konusuysa bu da giderilecektir. İlk bakışta dış cepheden kaynaklı olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak şu aşamada bir şey söylemek çok doğru değil." dedi.

        REKLAM

        "BİNANIN DIŞINDA HASAR DAHA FAZLA"

        Gaziosmanpaşa İtfaiye Grup Amiri Abidin Vişne yaptığı açıklamada, "Çok hızlı yanma ile bu tür malzemeler çok kısa sürede yayılabiliyor, burada da böyle bir durum söz konusu. İhmal var mı yok mu onu araştırmalar sonucunda anlayabileceğiz. Binanın dışında hasar daha fazla. Çökme gibi bir tehlike yok. Genel olarak baktığımızda kullanılan malzemeler yanmaya dayanıklı olması lazım. Alarmın yangının başlangıç aşamasında çalışıp çalışmadığı konusunda bir bilgim yok" dedi.

        İÇERİYE KİMSE ALINMIYOR

        Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün çıkan yangının ardından boşaltılan binadaki incelemeler devam ediyor.

        Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil, poliklinik ve diğer girişlerine şerit çekildi. Polis ekipleri ve hastaneni güvenlik görevlileri bu kapılarda nöbet tutuyor. Hastaneye gelen ve içeri girmek isteyenler görevliler tarafından uyarılarak içeriye alınmıyor.

        DIŞ CEPHE KAPLAMASINDAN NUMUNE ALINDI

        Hastanede bir yandan da inceleme ve delil çalışması devam ediyor. Soruşturma için görevlendirilen savcılar hastanede inceleme yapıyor. İtfaiye ekipleri hastanenin dış cephe kaplamasından numune aldı. Bu numuneler daha detaylı incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Yine polis ve itfaiye ekiplerinin hastanenin elektrik tesisatında da inceleme yaptığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ