Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Taşıt kredisi faiz oranları 2019 - Bankaların taşıt kredisi faiz oranları nedir? - Para Haberleri

        Taşıt kredisi faiz oranları nedir? Şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredisi faizlerini düşürdü. Peki, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hangi araçlar için faiz oranlarını düşürdü. Ayrıntılar haberimizde...

        TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NEDİR?

        Merkez Bankası'nın 325 baz puanlık ikinci faiz indiriminin ardından kredi faizlerini indiren bankalar otomotiv için özel taşıt kredisi paketi hazırladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yaptıkları ortak açıklama ile yerli üretimi desteklemek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirliği gerçekleştirdiklerini duyurdu.

        TAŞITLARDAKİ FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Bankalar yerli üretim olan otomobillere yönelik kredi faiz oranını yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına çekti. Taşıt kredileri aylık yüzde 1.40'lı seviyelerdeydi.

        ARAÇLARIN 0 KM OLMASI GEREKİYOR

        1 Ekim'de başlayacak kampanya yıl sonuna kadar geçerli olacak. Araçların 0 km olması gerekiyor.

        TÜRKİYE'DE ÜRETİM YAPAN FİRMALARLA ANLAŞMA YAPILDI

        REKLAM

        Bankalar binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais ticari araçlarda Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa ile işbirliği yaptıklarını duyurdu.

        Kampanya ile 50 bin ila 120 bin arasındaki binek araçlara 18 ila 36 ay arası vadeli kredilerde yüzde 0.49 ila yüzde 0.69 faiz uygulanacak. Ticari araçlarda 72 bin ila 120 bin arasındaki kredilere 30 ila 60 arasındaki vade ile yüzde 0.49 ila yüzde 0.69 faiz uygulanacak.

        Açıklamada "Firmalarla yapılan anlaşmalar ile Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için; Taşıt sahibi olmak isteyen müşterilerimize uygun koşullar ile finansman sağlanmakla birlikte kampanyanın otomotiv sektörüne de önemli bir hareketlilik getirmesi hedeflenmektedir. Taşıt sahibi olmak isteyen müşterilerimize uygun koşullar ile finansman sağlanmakla birlikte kampanyanın otomotiv sektörüne de önemli bir hareketlilik getirmesi hedeflenmektedir." denildi.

        .png
        REKLAM

        Anlaşmalı Otomotiv Firmaları:

        Binek Araçlar:Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais

        Ticari Araçlar:Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa

        TOFAŞ YÜZDE 5.29, FORD OTOSAN HİSSELERİ YÜZDE 1.51 PRİM YAPTI

        Haberin ardından otomotiv hisseleri güne yükselişle başladı. Açılışta TOFAŞ hisseleri yüzde 5.29, Ford Otosan hisseleri yüzde 1.51, Anadolu Isuzu hisseleri yüzde 2'ye yakın, Karsan hisseleri yüzde 3'ün üzerinde prim yaptı.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ