Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Tavuksuz kanat satacak - Girişimcilik Haberleri

        ABD'de hamburgerler ile başlayan ve gittikçe yayılan bitkisel bazlı yiyecekler, şimdi ise kızarmış tavuk sektörüne giriyor.

        Türkiye'de de birçok restoranı bulunan Kentucky Fried Chicken (KFC), bitkisel bazlı gıda geliştiren ABD'li girişim Beyond Meat'ın ürünlerini test edeceğiniduyurdu.

        Yapılan açıklamaya göre, KFC'nin Atlanta restoranında Beyond Meat'ın üreteceği bitki özlü yapay tavuktan üretilen nugget ve kemiksiz kanat müşterilerin beğenisine sunulacak.

        REKLAM

        Verilen bilgiye göre, bitki özlütavuk ürünlerinin kısa bir süre içindeKFC'nin ABD çapındaki restoranlarının menüsüne girmesi hedefleniyor.

        DİĞER FAST-FOOD ZİNCİRLERİ DE KULLANIYOR

        KFC, fast-food pazarında her geçen gün ilginin arttığıbitki özlü fast foodyiyeceklere son katılan zincirlerden biri oldu.

        Beyond Meat ve Impossible Foods gibi ABD merkezli startupların ön ayak olduğu bitki özlü yapay etler, bir süredir ülkedeki restoranlarda en çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor.

        Beyond Meat, KFC'den önce ABD'li diğer fast-food zincirleri olan Subway, Del Taco Restaurant, Carl’s Jr, Dunkin’ ve Tim Hortons ile işbirliğine gitmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ