TEKNOFEST Mavi Vatan'da donanma gemileri ve Savarona ziyaretçi akınına uğradı
TEKNOFEST Mavi Vatan İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam ederken festival ikinci gününde kapılarını halka açtı. Donanma gemileri ve Atatürk'ün mirası Savarona'ya ilgi yoğun oldu. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Milli gemilerimiz var, bizim denizlerdeki bağımsızlığımızın nişanesi" dedi
ABONE OL"TEKNOFEST Mavi Vatan, İstanbul Tersanesi Komutanlığında devam ediyor. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine binlerce kişi TEKNOFEST Mavi Vatan'a akın etti.
Halk gününde yine en çok ilgiyi donanma gemileri ve Atatürk'ün mirası Savarona gördü. İstanbul Tersanesi Komutanlığı'ndaki festival alanı her yaştan insanla dolup taştı.
TEKNOFEST Mavi Vatan 2. gününde de devam ederken en çok ilgi gören noktalardan birisi de TCG Sancaktar oldu. Özellikle gemiye gelen öğrenci grupları ve ziyaretçiler askeri personelden bilgi aldıktan sonra geminin içinde bulunan kara araçlarını inceledi.
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamalarda etkinliğin önemini ve hedeflerini anlattı. "Tam bağımsız bir Türkiye için havada, karada, denizde ve uzayda bağımsızlığımızı icra edebilmek için kendi teknolojilerimizi geliştirmeliyiz" diyen Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST Mavi Vatan'ın bu vizyonu desteklemek için kritik bir platform olduğunu belirtti. Kuzucu Hıdır, "İlk defa denizcilik ve su altı teknolojileri üzerine gençlerimizin yapmış olduğu projeler sergilenecek" diye konuştu.