TFF şampiyonluk kupalarını yeniledi!
Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da şampiyon olan takımlara verilen kupaların tasarımları yenilendi.
"Bu unsurları bir araya getiren 5 koldan oluşan, üstten bakıldığında yıldız formunda bir kupa tasarlandı. Desenlerle bezenmiş 5 adet kol 90 derece bükülerek, kaide üzerinde birleşiyor ve bir yıldız oluşturuyor. Pencereler, aileleri dış dünya ile bağlayan, ışık getiren unsurlardır."
"Kupanın kollarında, tarihi kültürel mirasımızda yer etmiş pencere ve cumba mimari süsleme elemanlarından olan Maşrabiye geometrik desenleri kullanıldı. Bu desenler sonsuzluğu, kararlılığı ve bir topluluk olma, aile olma yapıtaşını betimlemektedir. Son olarak kupa tasarımı, kupanın üst kısmında futbolu en iyi sembolize eden futbol topu ile tamamlandı ve kupa futbolun yıldızlarına atfedildi""
Eski kupa tasarımı ise böyleydi.
FENERBAHÇE'DEN GÖNDERME!
Öte yandan yeni kupalara Fenerbahçe'den gönderme geldi. Fenerbahçeli Yönetici Sertaç Komsuoğlu, "100. yılını kutlayacaksın, ona özel kupa tasarlayacaksın, yaşınla gurur duyacaksın sonra gidip 100 yılın istediğin bölümlerini kayda alacaksın! Yok öyle!" ifadelerini kullandı.