Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam TikTok'ta ağlayarak anlattı... 7 milyondan fazla kişi izlendi!
        1

        Avustralyalı influencer Rory Eliza, Tayland'ın turistik kenti Phuket'te tatil yaparken bir maymunu tutmak istedi ve bu deneyimi nerede yaşayabileceğini merak etti.

        2

        Bir seyahat rehberi, bu soruyu geçiştirirken bir diğerinin ise kendisine bir yer önerdi.

        3

        21 yaşındaki genç kadın, maymun gösterisine girmek için ücret ödedikten sonra mekanın kapıları açıldığında dehşete düştü.

        4

        Maymunlara oldukça acımasız davranıldığını gözlemleyen Eliza, tatil dönüşü paylaştığı videoda ağlayarak "Tayland'daysanız, Phuket'teyseniz bunun için para ödemeyin, bunu desteklemeyin" diye yalvardı.

        5

        TikTok paylaşımında Eliza "Keşke içeri girmeden önce bilseydim çünkü bu zulmü desteklemek için para harcadım. Bu çok zalimce. Yavru maymunu kucağıma aldığımda taş kesilmişti.

        6

        Adam maymunu üzerimden almak geldiğinde, maymun çığlık atarak ve tıslayarak oturuyordu. Adam yavru maymunun boynundaki zinciri her çektiğinde bebek bana daha sıkı sarılıyordu" dedi.

        7

        Eliza'nın paylaştığı videoda boynunda tasma ve metal zincir bulunan küçük bir maymunun kimliği belirsiz bir adam tarafından çekildiği görülüyor. Eliza başkalarından bu tür deneyimler için para harcamamalarını rica etti.

        8

        "Tek yapmak istediğim TikTok'ta gördüğüm gibi bir maymunu tutmaktı" diyen Eliza "Ama zor yoldan öğrendim. Daha önce hiç Tayland'a gitmemiştim ve hiçbir şeyden haberim yoktu" diye ekledi.

        9

        Pek çok kişi Eliza'ya uyarısı için teşekkür ederken, bazıları da onu önceden araştırma yapmadığı için eleştirdi.