Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI! TOKİ'ye kaç kişi başvurdu? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve 81 il e-Devlet ile 2022 TOKİ sosyal konut projesine kaç kişi başvuru yaptı?
        1

        TOKİ başvuruları 14 Eylül Çarşamba günü itibarıyla başladı. Dar ve orta gelirli binlerce vatandaş 3+1 ve 2+1 daire başvuru işlemlerini HalkBank, Ziraat Bankası şubelerinden ve e-Devlet üzerinden 31 Ekim gününe kadar gerçekleştirebilecekler. Büyük ilgi gören projeyle ilgili olarak "2022 TOKİ sosyal konut projesine kaç kişi başvuru yaptı?" sorusu gündeme geldi. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve diğer iller TOKİ sosyal konut başvuru sayısı...

        2

        TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

        Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı ve 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

        3

        TOKİ SOSYA KONUT BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

        Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

        T.C. vatandaşı olması,

        Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

        Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama

        İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

        Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

        Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

        Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

        4

        TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

        TOKİ Sosyal Konut Projesi 250 bin konut detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliecek.

        TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        5

        TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün detaylarını açıkladığı sosyal konut projesi 'İlk Evim İlk İş Yerim'e başvurular 1 milyon 565 bine ulaştı.

        Dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün ilk olarak 10.30 itibarıyla İlk Evim İlk İş Yerim projesine 92 bin başvuru yapıldığını açıkladı. Daha sonra 11.00'da rakamın 141 bine, 11.45'te ise 207 bine ulaştığını bildirdi. 12.45 itibarıyla başvuru sayısı 224 bini aştı. Saat 17.45'te ise toplam başvuru sayısının 507 bini geçtiğini söyledi.

        6

        BAŞVURU SÜRESİ 31 EKİM'DE DOLUYOR

        Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı 23.00 itibarıyla 865 bin başvuruya ulaşıldığını bildirdi. Bu projeye ilk gün dakikada ortalama 626 kişinin başvurduğu anlamına geliyor.

        Bu sabah başvurular 1 milyonu aştı. Saat 12'de 1 milyon 565 bine ulaştı.

        Projeye toki.gov.tr’den ya da bankalar aracılığıyla 31 Ekim’e kadar başvuruda bulunulabiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ