Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Trabzonspor Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Trabzonspor müthiş mücadele etti ama Sörloth ve Uğurcan'ın kalite farkı, daha iyi oyun oynayan Fenerbahçe'yi yenmeye yetti. Trabzon'da bu galibiyet takımı havaya sokacaktır. Ama oyunun iyileşmesi de şart. Guilherme ve Messias'ın katılımıyla daha kaliteli bir kadro olacaklardır.

        2

        Son dakikada Max ve Uğurcan'ın hava topu mücadelesinde Palabıyık düdüğü çaldı. Vedat'ın gol vuruşu güme gitti. Bu pozisyonlara yabancı hakemler çalmıyor. Ama faulü erken çalmıştı. Yabancı hakem olsa bu maçın skoru başka olurdu. Bizimki, her zaman olduğu gibi idare etti işte.

        3

        Vedat vasat altındayken ve Altay da ekstra yapmamışken bu oyun Fenerbahçe açısından iyi bir nottur. Ben bu maç için Ersun Yanal'a artı puan veriyorum. Oyun iyiydi. Pozisyonlara da girdiler. Ama teknik adamlar gol atamıyor ve kurtaramıyor.

        4

        ERMAN TOROĞLU: Trabzonspor'un dün gece atanı da tutanı da iyi oynadı. Sörloth, direkten giden topu uzak köşeye vursa, üçüncü golü yapmıştı. Aslında bu maçı Trabzonspor'un kazanması yukarıda çok fazla bir şeye tesir etmedi.

        5

        Çünkü herkes birbirine çok yakın. Bu tip işler şampiyonluğa oynayan diğer takımlara yarıyor. Bu kadar gerginlikten sonra futbolcular sahada son derece iyi mücadele ettiler.

        6

        GÜRCAN BİLGİÇ: Sadece Sörloth'un yapacaklarına odaklanmış Trabzonspor taktiği ve onu yöneten müthiş bir Sosa performansı. Büyük maçları ruhundan, dilinden en iyi anlayan takım, bu defansif direnci ve Uğurcan'ı bir türlü aşamadı.

        7

        Zirve hesaplarında çok kritik bir yenilgi aldı Fenerbahçe. Beraberlik, dengeleri elinde tutmasını sağlayacaktı. Trabzonspor kalecisinin ellerinde, golcüsünün liderliğinde, Sosa'nın yönetiminde istediklerini aldı. Şimdi ligin falına yeniden bakacağız.

        8

        ŞANSAL BÜYÜKA: Trabzonspor için hep “o sene, bu sene” diyoruz... Bunu “laf olsun, torba dolsun” diye söylemiyoruz... Trabzonspor için; başarılı yönetimiyle, kaliteli ve uyumlu kadrosuyla, coşkulu taraftarıyla, Trabzon‘a gönül verenlerin desteği ile gerçekten “o sene bu sene” olabilir...

        9

        Fenerbahçe‘nin baskılı olduğu dakikalarda, Trabzonspor’un takım olarak iyi direndiğini, hatta savaştığını söylemeli ve hakkını teslim etmeliyiz... Fenerbahçe‘nin bu atakları geliştirirken, özellikle Max Kruse, Ozan ve Rodrigues’in orta alanı genellikle çalımlarla geçmeye çalışması, çok fazla top kaybetmelerine neden oldu...

        10

        Trabzonspor takım olarak çok disiplinli oynarken, farkı “atanı ile tutanı” yarattı... Sörloth müthiş oynadı, kaleci Uğurcan inanılmaz kurtarışlar yaptı... Özellikle son dakikalarda Kruse‘nin ayağından çıkan şutu karşılaması adeta maçın sonucunu belirledi...

        11

        ERCAN GÜVEN: Fenerbahçe baskısı büyük fırsatlar yaratsa da Trabzonspor savunmasını ve asıl mükemmel oynayan Uğurcan’ı geçemedi. Elbette her şey bitmedi Fenerbahçe için…

        12

        Ancak, rakipleri arasından Trabzonspor’u çıkaramadığı gibi bir de deplasman fobisinin hortlama ihtimali belirdi. Kısaca, Fenerbahçe’nin hedefi kaybetme riskini ciddi şekilde yükselten bir yenilgidir Trabzon’daki.

        13

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Fenerbahçe dün maçı ilk yarıda kaybetti. Çünkü Trabzonspor ilk 45 dakikada, maçın başında yediği gol yüzünden mecburen açık oynuyor, kaliteli orta sahasının pres yeterliliği ve devamlılığı olmadığı için de çok büyük boşluklar veriyordu.

        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ