Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Transfer sihirbazı Luis Campos, Galatasaray için geldi - Galatasaray son dakika haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Futbolda bazı isimler vardır ve bunların kartviziti size çeşitli kapılar açar ya da yıldızlardan bile daha fazla bilinir. Monchi, Jorge Mendes, Mino Raiola gibi isimler çeşitli pozisyonlarda görev alsalar da herkesin tanıdığı futbol insanları olarak dikkat çeker... Dünya futbolunun son yıllarda yakından tanıdığı bu isimlere yenisi eklendi: Luis Campos...

        2

        Monaco'yla tarih yazan Portekizli ardından mali krizin eşiğindeki Lille'i de şampiyonluğa taşıyan omurgayı kuran isimdi. Mourinho ve Florentino Perez'in hayran olduğu futbol insanı, Galatasaray'a 'üst akıl' olmak için İstanbul'a geldi!

        3

        GÖREVİ SPORTİF DANIŞMANLIK

        Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in de danışmanlarından olan ve Luis Campos dün İstanbul'a gelerek Burak Elmas'la bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Burak Elmas, dünyaca ünlü futbol insanından 'üst akıl' çatısı altına sokulabilecek bir sportif danışmanlık görevini teklif etti.

        4

        Daha önce Türkiye'de defalarca maç izlemiş ve çeşitli tanıdıkları vasıtasıyla ülkeye sıcak bakan Campos'un Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı ve burada bir organizasyon kurma fikrini ciddi şekilde düşündüğü belirtiliyor.

        5

        KASIMPAŞA MAÇINI İZLEYECEK

        Campos uzun yıllar birlikte çalıştığı ve son olarak Jose Mourinho'nun yardımcılığını da yapan Jose Sacramento ile bu akşam Galatasaray'ın oynayacağı Kasımpaşa maçını statta takip edecek. Portekizli futbol insanının sarı-kırmızılıların teklifini kabul etmesi durumunda Galatasaray'ın transferlerine hem oyuncu alımı hem de satımında şekil vereceği kaydediliyor.

        6

        600 MİLYON EURO'YA YAKIN OYUNCU SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

        Luis Campos'un çalıştığı kulüplere kazandırdığı en büyük artı oyuncu satışları oldu. Çeşitli kulüplerde sportif direktör olarak görev alan Portekizli'nin görev süresince kazandırdığı oyuncuların satışında elde edilen bonservis bedeli geliri 600 milyon Euro'ya yaklaşıyor! O isimlerden bazıları şöyle:

        7

        FABINHO

        Brezilya'ya Fluminense'nin bir maçını izlemek için giden Campos, Paulinia'da top koşturan Fabinho'yu takip listesine ekliyor. Yıllar sonra Fabinho'u transfer eden Campos, "Bazen fırsatın nereden çıkacağını bilemezsiniz" ifadelerini kullanıyor. Rio Ave'ye 500 bin Euro'ya transfer olan Fabinho 2015'te 6 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Monaco'nun yolunu tuttu. 2018'de ise Liverpool'a 45 milyon Euro'yla transfer oldu.

        8

        BERNARDO SILVA

        Campos'un Monaco'ya transfer ettiği isimlerden biri de Bernardo Silva'ydı. Portekizli'nin Fransa'daki ilk günlerinde eleştiriler yapılırken Campos o günler için "Bernardo'nun Monaco'daki ilk gününü hatırlıyorum da insanlar 'Bu mu futbolcu? Bu daha çocuk? Çok küçük ve Benfica'da bile değil, B Takımı'nda oynuyormuş' diyordu. Harika bir sezon geçirdi ve şimdi dünyanın en iyilerinden biri" ifadelerini kullanıyor.

        9

        27 yaşındaki Portekizli 15 milyon Euro'ya transfer olduğu Monaco'ya 50 milyon Euro kazandırdı ve 2017'den beri Manchester City'de Guardiola'nın en kilit rol verdiği oyunculardan biri olarak top koşturuyor.

        10

        ANTHONY MARTIAL: 8 DAKİKA YETTİ

        Campos'un Momanco'daki keşiflerinden biri de Anthony Martial... Manchester United 2015'te rekor sayılabilecek bir ücretle Fransız yıldızı renklerine bağlarken Portekizli futbol insanının onu transfer etmesi için sekiz dakika yetti!. "Lyon'da sadece 8 dakika süre alabilmişti" diyor Campos...

        11

        "Onu transfer etmemiz gerektiğini CEO'muza söylemiştim ve emin olup olmadığımı sormuştu. Fransa'daki en iyi santrfor olacağı yanıtını vermiştim. 4 milyon Euro'ya aldık ve 60 milyona sattık!"

        12

        KYLIAN MBAPPE

        Campos, Mbappe'nin durumunu ise şöyle anlatıyor: "Monaco'daki ilk günlerimde Mbappe kulüpe mutsuzdu. Ailesiyle tanıştım ve onlar kulüpten ayrılma fikrini dile getiriyorlardı çünkü süre bulamıyordu. Onu izledikten 10 dakika sonra kulüpte tutmamız gerektiğini anladım"

        13

        "İki ay boyunca B Takımında oynattık ve aradaki farkı gördük. Bence Messi ve Ronaldo devrinden sonra uzun yıllar boyunca dünyanın en iyisi olarak o anılacak!"

        14

        NICOLAS PEPE

        Campos sadece Monaco'da değil, Lille'de de Avrupa futboluna yön vermeye devam etti. Arsenal, Lille'in yıldızı Pepe için ciddi bir bonservis bedeli ödedi. "Futbolcuda önem verdiğim şeylerden biri, futbolu sevmesi" diyor Campos.

        15

        "Mbappe, Ligue 2'deki tüm maçları takip eder ve sonuçlarını bilirdi. Nicolas Pepe de öyleydi. Futbol oynamaya bayılıyor ve tüm boş vakitlerinde maç izliyor. Forma giydiklerini de kaydederek iki kez izliyor ve 'daha iyi nasıl olabilirim' kafa yoruyor"

        16

        Lille'in 18 milyon Euro'ya transfer ettiği Pepe, 80 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Arsenal'in yolunu tuttu ve Lille'e yaklaşık 60 milyon Euro'luk kar sağladı.

        17

        VICTOR OSIMHEN

        Campos'un yıldızını parlattığı son isimlerden biri de Victor Osimhen... Lille'in 22 milyon Euro'ya transfer ettiği Nijeryalı Fransa'daki performansının ardından 75 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Napoli'ye transfer oldu. Kağıt üzerinde her şey basit görünse de Osimhen, Campos'un kadrosuna katmak için en çok mücadele verdiği oyuncuların başında geliyor...

        18

        "Lagos'a U17 Dünya Kupası'nı izlemeye gitmiştim. Bir maçın ardından onu gördüm ve hemen hemen her gece CEO'mu arayarak transferini istedim. İki yıl içinde dünyanın en iyilerinden olacağını söylüyordum. Oyuncu görüşmelerin arından Wolfsburg'u tercih etti ve onu izlemeye Almanya'da devam ettim"

        19

        "Bazı maçlarda dört bazı maçlarda sadece iki dakika oynuyordu! Ardından Charleroi'ye kiralandı ve iki ay sonra imzayı attırmayı başardım. İnanılmaz bir futbolcu. Son 20 metrede her topa koşuyor. Her topa. Tam bir kedi!"

        20

        CAMPOS'UN PARLATTIĞI DİĞER YILDIZLARIN LİSTESİ İSE ŞÖYLE:

        James Rodriguez

        Gider: 38,4 milyon Euro | Gelir: 63 milyon Euro

        21

        Benjamin Mendy

        Gider: 11 milyon Euro | Gelir: 49,2 milyon Euro

        22

        Tiemoue Bakayoko

        Gider: 0 | Gelir: 40 milyon Euro

        23

        Thomas Lemar

        Gider: 0 | Gelir: 63 milyon Euro

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ