Türk bayrağına hain saldırı! Soruşturma başlatıldı
Nusaybin-Kamışlı sınır hattında terör örgütü YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına hain bir saldırı gerçekleştirildi. Türkiye'den sınırdaki provokasyona ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Terörsüz Türkiye" ile terörsüz bölge hedeflerine zarar vermesine asla izin verilmeyeceğini vurguladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya saldırıyı lanetledi. Adalet Bakanı Tunç ise "Bu menfur olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmıştır." dedi. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, "Bayrak indirme olayını kesinlikle kabul etmediğimizi ifade etmek isteriz" açıklamasında bulundu
ABONE OLCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında terör örgütü YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, saldırının milletin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan menfur bir girişim olduğunu belirterek, bu tür provokasyonların kardeşliğe gölge düşürmesine ve “Terörsüz Türkiye” ile terörsüz bölge hedeflerine zarar vermesine asla izin verilmeyeceğini vurguladı.
Devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu ifade eden Yılmaz, aziz milletin her türlü fitne, tahrik ve nifak girişimine karşı sağduyusunu koruyarak dimdik duracağını, kardeşliğin en güçlü bağ olmaya devam edeceğini kaydetti.
Yılmaz, olayın failleriyle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını belirterek, saldırıyı planlayan ve hayata geçirenlerin hukuk önünde mutlaka hesap vereceğini, bayrağa yönelik bu saldırının cezasız kalmayacağını ifade etti.